Namaz yasağı... Fransa, Almanya ve İngiltere zulümde yarışıyor!

Dünyanın her bölgesinde dini İslam olan her Müslüman için hep zorluklar, hep işkenceleri maalesef okumaktan sıkıldık ama Avrupa denilen daha doğrusu medeniyetin beşiği diye lanse edilen ülkelerde bile dini inançlara olan saygısızlık artık iyice ayyuka çıkmış durumda..

Fransa'dan tutun da Almanya'ya ve son olarak İngiltere'deki namaz yasağı hakikaten biz Müslümanları çıldırtacak cinsten...
AA'nın aktardığına göre haberi bir detaylandıralım sonra ise değerlendirmemize geçelim inşallah

İngiltere'de Müslüman öğrenci, başkent Londra'daki okulunun "namaz yasağına" karşı başlattığı hukuk mücadelesini kaybetti. Yüksek Mahkeme Yargıcı Thomas Linden, 83 sayfalık kararında, okulun "namaz ritüellerine" yasak getirme hakkına sahip olduğunu ve öğrencinin okulu katı kuralları olduğunu bilerek seçtiğini belirtti. Londra'daki "Michaela Community School" adlı okulun, yaklaşık 700 öğrencisi bulunuyor ve bunların yaklaşık yarısını Müslüman öğrenciler oluşturuyor.

Müslüman öğrenci, kararın ardından yaptığı yazılı açıklamada, hayal kırıklığına uğradığını dile getirerek, şu ifadeleri kullandı: "Kararda da belirtildiği üzere, okulun öğle arasında namaz kılmak isteyen öğrencilere izin vermesinin çok zor olacağı görüşüne katılmıyorum. Kaybetmiş olsam da yasağa karşı çıkmakla doğru olanı yaptığımı düşünüyorum. Elimden gelenin en iyisini yaptım, kendime ve dinime sadık kaldım."

Müslüman öğrencinin de üstüne basa basa aktardığı gibi dinime sadık kaldım sözü bence bu konunun en can alıcı noktası olsa gerek.. Biz Müslümanlar olarak artık bazı kurallara karşı kendi düzenimizi kaybetmek uğruna dinimizi en güzel şekilde yaşayabilme idrakını hem yaşamalı hem de aile üyelerimize nakşetmemiz gerekli.
Evet Müslüman olmayan bir ülkede Müslümanlık ne denli yaşanır derseniz, unutmayalım ki; Yüce Mevla'nın her an her saniye bizimle birlikte olduğunu idrak eden kulları olarak bu sorunun yelpazesini fazla genişletmemize gerek yok kanısındayım. Hayat şartlarından tutun da, aile olma konusundaki sorumluluktan dolayı Müslüman ülkelerde yaşayan yüz binlerce vatandaşımız ve Müslüman kardeşlerimiz var

Bu insanların dini inançlarını da tıpkı şu anda İngiltere'de başka bir ülkenin evladı da olsa yaşayamayan Müslüman din kardeşlerimiz mevcut

Evet yasal nedenlerden dolayı ismi açıklanmayan Müslüman öğrenci, inancının etkilendiğini ve dini özgürlüklerinin ihlali konusunda İngiltere'nin en katı okulu olarak da bilinen, Michaela Community School adlı okula dava açmıştı.

Okul, namaz kılınmasına izin verilmesinin öğrenciler arasında "kapsayıcılığı baltalama" riski taşıdığını iddia etmişti.