McDonald's, Starbucks, zehirli sarmaşıklar...

İsrail askerlerine yardım mı topluyoruz McDonald's, Starbucks, zehirli sarmaşıklar...

SELMA SAVCI

Türkiye ve dünyada İsrail'e destek çıkan dev firmalarboykot ediliyor güya...
Sizleri derin bir yolculuğa çıkarmaya karar verdim, ama bu derin yolculuk çok çetrefilli Neden çetrefilli diyorum çünkü hem bizleri hem çevremizdeki insanları hem de bizim kıymetlimiz olan evlatlarımız için her daim bir mesaj veren ve algılarla midelerimizi değilzihinlerimizi çürütenmarkalara doğru ilerleyelim istiyorum.
Evet ülkemizde sayısız markalar farklı hizmetler veriyorlar. Diyeceksiniz ki serbest piyasa herkes istediğini pazarlayabilir ve geleneklerimiz dahilinde satışlarını yapabilirler.
Ama unutulmamalı ki, Müslüman bir kimlikle yaşadığımızın altını mutlaka doldurmalıyız. Hatırlayalım, geçtiğimiz günlerde Köfteci Yusuf markası altında Tarım Bakanlığımızın domuz ürünü saptaması ve bugün geldiğimiz noktada birçok markanın da Katil İsrail ile ilişkilendirilmesini sakın ama sakın unutmamalıyız.
Bizler bu hassasiyet içerisinde olmadığımız sürece inanın gelecek nesiller hiçbir bağlarınıgeçmişle ilerletemezler ve geleceğe yansıtmaları da mümkün olmayacaktır.
Öncelikle her daim sosyal medyada gencecik evlatlarımızın"Bugün deStarbucks'tayım kahvemi yudumluyorum"paylaşımlarını görünce yahu hiç mi İsrail ve ABD bağlantılı bu ürünleri kullanırken aynanın karşısına geçip,"Neden" demiyorsunuz!
Howard Christopher Herman Schultz Yahudi kökenli Amerikalı işletmecidir. Ünlü kahve dükkânları zinciri Starbucks'ın da kurucusudur. Yani anlayacağınız"balık baştan kokar" Bakmayın siz bu kurumların "Filistin'in yanındayız, savaş dursun" açıklamalarına Bu mantık çerçevesinde kurulan bir şirketin ne denli mazlum Filistin halkının yanında olacağını tahlil edelim, bırakın"kahvemi içmeden" kendime gelemiyorum safsatalarınaKahve içmek isteyenler varsa sayısız Türk markalarıyla donatılmış kafelerimiz ve markalarımız da mevcut. Sırf bir yerlere hava basmanın adını "Starbucks" ismiyle sosyal medyada daha çok görünülebilirlik sağlamak kime ne faydası olacaktır.
Yine her AVM'de önümüze çıkan bir diğer marka olan Richard ve Maurice McDonald kardeşlerin, babalarının "The Airdome" adlı seyyar sosisli sandviç restoranını ABD'nin Kaliforniya eyaletinin San Bernardino'ya taşıyıp, adını "McDonald's" olarak değiştirmeleriyle başlayan serüven, günümüzde 119'dan fazla ülkede 36 bin restorana ve dünyanın en bilindik logolarından birine sahip olan McDonald's'ı günümüze kadar getirdi.
Bu ABD'li şirketin ürünlerinin sağlıklı beslenmeyle yakından uzaktan alakası olmadığı malumunuz ve en önemlisi de ABD'deki obezitenin çoğalmasının temel nedeni olarak da araştırmacıların çok net çalışmaları da masadayken, benim hassas olduğum nokta ise maalesef küçük evlatlarımızın bu markaya yönelik ilgilerinin niye ve niçin sonlandırılamamasıdır. Evet sağlıklı beslenmenin bir numaralı düşmanı olan bu ürünler zincirine de dikkat etmek şartken, bu markanın son olarak yine gözlerimizin içine sokarcasına servis ettikleri"McDonald's İsrael" hesabından yapılan paylaşımlara göre de, şirket her gün İsrail ordusuna 4 bin kutu yemek dağıtıyor. Şirket ayrıca, McDonald's restoranlarına gelen İsrail askerlerine ve diğer güvenlik güçlerine yüzde 50'lik indirim uyguluyorBu bir iddia ya da iftira değil. Zaten 20 Ocak'ta ABD koltuğunu bunak Biden'dan alacak Donald Trump'ın da İsrail ile olan ilişkileri de aslında en büyük remzidir Öte yandan ABD'nin 14 eyaletinde McDonald's restoranlarında üretilen hamburgerlerde tespit edilen koli basili (E.Coli) bakterisi nedeniyle yüzlerce kişinin hastalandığı haberi ajanslardan verildi.