Kur'an ayı Ramazan-ı Şerif'e kavuşturan Allah'a hamdü senalar olsun

Rahmet ayı ve Kur'an ayı Ramazan-ı Şerife bizleri kavuşturan Rabbimize hamdü senalar olsun Peygamber Efendimiz, gönüllerimizin sultanı Hz. Muhammed'e (sav) salat ve selam olsun Öylesi bir mübarek aya eriştik ki her anı her saniyesi müjdelerle dolu bir ay..

Ramazan ayı, bütün insanlık için Rahmet, merhamet ve kurtuluş ayıdır. Çünkü, bu ayda, bütün insanlığı; müjdeleyen, uyaran, doğru yolu gösteren, hidayet eden, hakkı, batıldan ayıran, insanları karanlıktan aydınlığa çıkaran Kur'an-ı Kerim nazil olmuştur. Bu itibarla Ramazan, Kur'an ayıdır. Mevlamız şöyle buyuruyor: "Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur'an'ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden ramazan ayını idrak edenler onda oruç tutsun. Kim o anda hasta veya yolcu olursa tutamadığı günler sayısınca başka günlerde kaza etsin. Allah sizin için kolaylık ister, zorluk istemez. Bütün bunlar, sayıyı tamamlamanız ve size doğru yolu göstermesine karşılık, Allah'ı tazim etmeniz, şükretmeniz içindir." (Bakara 2185)

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi de bu aydadır. Ramazan ayı, onbir ayın sultanıdır. Ramazan, rahmet ve mağfiret ayıdır. Her anında düşkünleri gözetmek, sofralarımızı paylaşmak bizim için olmazsa olmazlardandır. İşte tam bu esnada da şunu mutlaka hayatımıza nakşetmemiz gereklidir. Onbir ayın sultanı denilip bu aya tamamen yüklenip sadece "Ramazan Müslümanlığı"na yönelmekte çok ama çok tehlikeli bir haldir. Maalesef çevremizde görüyoruz, duyuyoruz ki, Ramazan'da namaza başlayan, orucunu tutan insanların, bu ay bitince hiçbir şey olmamış gibi yine her şeyi rafa kaldırması da çok ama çok yanlış bir yol haritasıdır. Onun için Ramazan'ı hayatımızın her anına yaymak bizim için en önemli ayrıntı olacaktır.

Unutulmamalı ki, Ramazan ayı; biz Müslümanlar için "acaba seneye erişebilecekmiyim" sorusunu her daim zihnimizde meşgul edeceğimiz bir detay olarak durmalıdır. Yoksa günü ve anı yaşayıp sonrasını düşünmemek biz Müslümanlar için en tehlikeli bir yol pusulası olacaktır.2024 yılı Ramazan ayının manevi atmosferine katkıda bulunmak bizlerin elinde...