Zuckerberg'ten Facebook'a dava

TEKNOLOJİNİN hayatımızı kolaylaştırdığına şüphe yok.

Elektrikli araçlar, yapay zekâ, sürücüsüz araçlar derken işin ucu nereye kadar varacak hayal etmek iyice güçleşmiş durumda. Ancak teknoloji bazen bazılarımızın kabusu haline geliveriyor. Nasıl mı

Geçtiğimiz hafta bir avukat Facebook'un ana şirketi Meta'yı, kendisinin iş hesabını "haksız ve uygunsuz nedenlerle" sürekli olarak devre dışı bırakması nedeniyle ihmal ve sözleşme ihlali yapmakla suçladı; Indiana'daki Marion County Yüksek Mahkemesi'nde dava açtı. "Ne var bunda" diyebilirsiniz, haklısınız. Facebook'un her gün onlarca benzer dava ile karşılaştığına şüphe yok. Yalnız bu davayı diğerlerinden ayıran ilginç bir ayrıntı var.Davayı açan avukatın ismi: Mark Zuckerberg.

Yanlış okumadınız. Avukat, Facebook'un kurucusu Zuckerberg ile aynı adı taşıyor. New York Times'ın haberine göre, Mark S. Zuckerberg her gün yüzlerce arkadaşlık isteği, hesapların kilidini açmak için teknik destek talep eden telefonlar ve Facebook'u geliştirmeye yönelik şikâyet, talep ve öneriler içeren mektuplar alıyor.

Haberin Devamı

Bu da yetmezmiş gibi son 38 yıldır Indianapolis'te iflas avukatlığı yapan Zuckerberg'in, aynı adı taşıyan kişinin kurduğu Facebook'taki kişisel ve ticari hesapları düzenli olarak engelleniyor.

Neden mi dersiniz Facebook'un algoritması, Mark S. Zuckerberg'i sosyal medya devi Mark E. Zuckerberg'ten ayırt edemiyor ve hesaplarını "sahte" olarak işaretleyip iptal ediyor.

Mark S. Zuckerberg'in parasal tazminat ödemeyi öngörmeyen davasında, Meta'nın "ünlü birini taklit ettiği" ve "gerçek bir isim kullanmadığı" yönündeki asılsız suçlamalarda bulunduğu belirtiliyor.

Avukat Zuckerberg'in Facebook'un kurucusunun ününden faydalandığına kuşku yok. Ama adamı gerçek adını kullandığı için cezalandırmak da neyin nesi...

Koskoca Facebook'un iki Zuckerberg'i birbirinden ayıramaması inanılır gibi değil. Bakalım dava nasıl sonuçlanacak...

WHATSAPP'TAKİ GÜVENLİK AÇIĞI

Haberin Devamı

MARK S. Zuckerberg'in açtığı dava Facebook'un şirketi Meta'nın başını ne kadar ağrıtır bilmiyorum. Ancak geçtiğimiz günlerde açılan öyle bir dava var ki, hepimizi çok yakından ilgilendiriyor. Çünkü konunun odağında Meta'nın çatısı altında yer alan, en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp var.