Minnet Saati İstiklal Mikrofonu

"Çanakkale Muharebeleri günlerinde Atatürk'ü göğsüne isabet eden şarapnel parçasından koruyan cep saati Gururla Koleksiyonu'nda yeniden hayat buldu. O saat olmasaydı, belki de kurtuluş için bir mücadele bile başlayamayacak, Cumhuriyet kurulamayacaktı. Şişecam, yaşamını Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına adayan Atatürk'ün hayatını kurtaran o saati Gururla Koleksiyonu'nda Cumhuriyet'le harmanladı, yeniden tasarladı. İsmine de Minnet Saati dedi."

"29 Ekim 1933'te Cumhuriyetimizin 10. yıl dönümü Ankara Hipodromu'nda coşkuyla kutlanıyor, Atatürk 10. Yıl Nutku'nu gururla okuyordu. Önündeki mikrofona eğilip "Türk Milleti! Kurtuluş Savaşı'na başladığımızın on beşinci yılındayız. Bugün Cumhuriyet'imizin onuncu yılını doldurduğu en büyük bayramdır. Kutlu olsun!" dediğinde, Hipodrom alkışlarla inliyordu. Şişecam 10'uncu yılın coşkusunun Atamızın sesinden yankılandığı o mikrofonu, Gururla Koleksiyonu'nda yeniden yorumladı. Çağdaş Cumhuriyeti temsil eden İstiklal Mikrofonu, ön ve arka yüzünde İstiklal Madalyası'nın izleriyle tasarlandı."

Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Yetkin Dikinciler önceki gece Şişecam'ın 100 yıllık Cumhuriyet'in izlerini yansıttığı Gururla Koleksiyonu'ndaki iki önemli eseri bu sözlerle tanıttı.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Bir taraftan Ortadoğu'da kadın, çocuk, sivil ayırmaksızın masum insanların katledilmesine kahrolup, dünyanın duyarsızlığına öfkelenirken bir taraftan da cumhuriyetimizi ikinci yüzyıla taşımanın gururunu yaşamaya çalışıyoruz.

Önceki gece gerçekleştiren 'Gururla' lansmanında da böyle bir hava vardı.

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kırman ile Genel Müdür Görkem Elverici'nin ev sahipliğinde düzenlenen geceye iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı. Rastladıklarım arasında Mustafa Taviloğlu, Sani Şener, Muharrem Yılmaz, Levent Çakıroğlu, Abdürrahim Albayrak, Mustafa Kamar ve Lucien Arkas rastladığım bazı iş inşalarıydı.

Yetkin Dikinciler'in Gururla Koleksiyonu'na ait her biri Cumhuriyet tarihinin önemli anlarına işaret eden ürünlerinin hikayesini aktardığı geceye, Kerem Görsev'in özel dinletisi eşlik etti.

OYBİRLİĞİ İLE KARAR VERİLDİ

Genel Müdür Görkem Elverici konuşmasında Şişecam'ın Cumhuriyetin bir evladı olarak anılabileceğini belirtti ve ekledi:

"İlk kez bir koleksiyonunun adına bu kadar kısa sürede ve oybirliği ile karar verdik: Gururla..."

1935 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün vizyonu doğrultusunda Türk cam sektörünü kurmak amacıyla temelleri atılan Şişecam bugün cam ve kimyasallar alanında güçlü bir küresel oyuncu.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Düz cam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanlarında faaliyet gösteren tek küresel şirket olan Şişecam, cam ev eşyası alanında en büyük iki, cam ambalaj ve düz cam alanlarında ise en büyük beş global üretici arasında yer alıyor. Şişecam, dünyanın en büyük üç soda üreticisi arasında olmasının yanı sıra krom kimyasallarında da dünya lideri.