Borsa çakallarının soygun taktikleri

"ADAM ne söylese çıkıyor. Aldım dediği hisse senetleri iki haftada yüzde 40 getirdi. Sen de gir. Bir de WhatsApp grupları varmış. Esas olay orada dönüyor ama onun için komisyon falan veriyormuşsun. Ben annemlerden aldığımı da yatırdım..."

Etrafta yukarıdakine benzer sözleri o kadar çok duymaya başladık ki... Sabah yürüyüşünde önümüzden gidenlerin, metroda yanınıza oturanların, misafirliğe gelenlerin, vapur için kuyruk bekleyenlerin son dönemdeki gözde muhabbeti borsa.

Halka arzlarla başlayan, küçük birkaç hisse senedindeki sıçramayla birlikte adeta kahramanlık öykülerine dönüşen hisse senedi yatırım öyküleri aldı başını gidiyor. İşte bu ilgi ve alaka bilin ki dolandırıcıların da iştahını kabartıyor.

Bugün Emre Eser ayrıntılarıyla haberinde duyurdu. Özellikle sosyal medya üzerinden kendini 'borsa uzmanı', 'hisse analisti' ve 'yatırım danışmanı' olarak gösteren bazı yüksek takipçili hesaplar takipçilerini resmen soyuyor.

Bakın borsada küçük yatırımcının canını yakan, parasını kapan sistem nasıl işliyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

- Küçük yatırımcıyı soymaya niyetlenen organizasyon öncelikle bir borsa fenomeni yaratıyor.

- Bu fenomen feyk hesapların övgüleriyle, hoca, prof, Dr. gibi lakaplarla adeta bir borsa tanrısına dönüştürülüyor.

- Fenomen borsa çakalları hisseler hakkında yasak olmasına rağmen al, tut, sat gibi tavsiyelerde bulunuyor.

- Birkaç hisse senedindeki başarılı performansı kendi başarı öyküleri gibi sunan bu çakallar takipçilerini bir anda adeta murite çeviriyorlar.

- Arkadan başlıyorlar, oradan al, burada tut, şuradan sat demeye... Yüzlerce takipçileri belirli fiyatlardan pozisyon almaya başladığında talep gören ya da satış yiyen sığ hacimli hisse senetleri de yükseliyor ya da geriliyor.

- 'Ne diyorsak o' tavrıyla takipçilerini kendisine daha da sıkı bağlayan çakallar bu kez daha da büyük getiriler vaat etmeye başlıyor.

- Birkaç sığ hacimli hisse senedi daha rotaya alınıyor. Sosyal medya üzerinden takipçilere hisse senetlerinin alınacağı seviyeler söyleniyor.

- Ancak zavallı küçük yatımcılar borsa çakallarının kendilerinden çok daha önce ve ucuza bu hisse senetlerinde pozisyon aldığını bilmiyorlar.

- Rotadaki hisseler günlerce övülüyor, 'ihracat, satış, ciro, kar, bilanço, destek, direnç' kelimeleriyle süslü teknik, temel analizlerle tavsiyelerin dozajı iyice artırılıyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı