Alanya'da keyifli bir söyleşi

Mayıs ayında Alanya güzeldir, geçen hafta da bir söyleşi için oradaydım. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nde yazar dostum Mehmet Mollaosmanoğlu'yla seyahat etmek ve yazmak üzerine söyleştik.

Bu etkinlikte, öğrencilerle keyifli ve interaktif bir söyleşi yaptık. Mollaosmanoğlu daha çok Şili, Peru, Bolivya, Vietnam'daki gezilerini, ben de daha çok Almanya, İtalya, İran gezilerimi anlattım. Bu arada Mehmet Mollaosmanoğlu'nun haziran ayında yeni kitabı yayımlanıyor.


Gerilim türündeki romanlarıyla tanınan yazar, okurlarının merakla beklediği yeni kitabını tamamladı. Yazarın yeni, gizem dozu yüksek romanı "Veganlar", dünyanın hayvan kaynaklı büyük bir salgınla kaosa sürüklenmesinin ardından kurulan yeni 'çevreci' sistemi odağına alıyor. Bu kitabı, sayfa6 Yayınları yayımlıyor.

Remzi'de baharla gelen kitaplar

Baharın ılık günleri içindeyiz. Bu mevsimde genellikle yayınevlerinde bir heyecan yaşanır. Bu heyecanın projektörünü önce Remzi Kitabevi'ne çevirdik. Kent kültürü ve yakın tarih konusunda kitaplarıyla ilgi gören Turan Akıncı, Milli Meclis başlıklı kitabında bir ulusun var olma mücadelesini belgeliyor. Ankara'da Büyük Millet Meclisi'nin açılışı, 42 ay boyunca İstiklal Savaşı sürerken yaşanan zorluklar, tartışmalar ele alınıyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Öymenlerden ortak bir çalışma

Ulusal var olma savaşı sürerken bir yandan da eğitim mücadelesine emek verenler de ilginç. Bunlardan Hıfzırrahman Raşit Öymen ve Münir Raşit Öymen'in aynı dönemde verdikleri eğitim uğraşı "Öymen kardeşlerin Savaşımı" başlığıyla oğulları Altan Öymen ve Onur Öymen tarafından derlendi.

Bir ressam nasıl doğdu

Yine bu eğitim mücadelesi içinde resim yapma yeteneğini bağnaz engellemelere rağmen sürdürmeyi başaran ve geliştiren bir köy çocuğunun anıları da yayınevinin mayıs programında. "Güneşte Geçmiş", ünlü ressam Mehmet Güler'in yaşam öyküsü...

Faydalı Matematik ve Fizik Formülleri

Denklemler milyonlarca modern matematik sihirbazının büyülü sözleridir. Hiç süratle birine ihtiyacınız oldu mu Çemberler, üçgenler, uzay gemileri, mekanik, trigonometri, istatistikler, alanlar, sıvılar, gazlar, havai fişekler, kalkülüs, yüzölçümleri, boyutlar, sabitler, devreler, olasılıklar, dişliler ve daha fazlası... Matematik müzisyeni Matthew Watkins ve sihirbaz illüstratör Matt Tweed, yaklaşık üç bin yıllık düşünceyi tek bir şaşırtıcı küçük kitapta derlediler: Matthew Watkins Çeviri: Diyar Saraçoğlu A7 Kitap, Mayıs 2024

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Özpetek'in dördüncü kitabı "Saklı Yürek"

Dünyaca ünlü yönetmen, senarist ve yazar Ferzan Özpetek'in dördüncü kitabı "Saklı Yürek" Can Yayınları'nda haziran ayında yayımlanıyor.