Ses Diyeti kitabı

Sosyal medyada Okan Bayülgen, müziğin gereksiz kullanımlarından bahsediyordu.

"Kafenin o salak müziğini dinlemek için değil, sohbet için gidiyorum" diye. Konuyla ilgili, etnomüzikolog Arzu Haksun ile konuştum, bakın neler söyledi. "Ses ya da müziğin beyine gönderdiği sinyaller, restoranda yediğimiz yemeğin tadını bile değiştiriyor, bizi nasıl etkilemesin" dedi.
Kendisine ait bir tanımlama olan "Ses Diyeti" üzerine çalıştığını anlattı. Proje, Türkiye'de ve dünyada sesmüzik alanında bir ilk. Bireysel ya da her sektöre özel çalışma alanı sunuyor.
En son, Tayvanlı müzik terapist Yi Ting Tseng ile otizmli c?ocuklara uyguladı. Arzu, konuyla ilgili bir de kitap hazırlığında.

Önay Yılmaz'dan yeni polisiye

Deneyimli yazar Önay Yılmaz okuru bu kez, Bodrum yarımadasındaki antik Leleg yolunda nefesleri kesen bir katil avına çıkartıyor.
Kitapyurdu Yayıncılık tarafından piyasaya çıkan kitabın konusuna gelecek olursak, doğa yürüyüşlerinin yapıldığı Bodrum Leleg yolunda yıllar önce bir kadın öldürülür. Ancak katili bulunamaz. Aynı yolda bir kadın daha öldürülüp katil yine bulunamayınca çiçeği burnunda dedektif Zeynep bir öneride bulunur. Katili bulmak için bu yolda düzenlenen tura, polis kimliğiyle değil, bir trekking tutkunu olarak katılır.
Dedektif ilk zorlu saha sınavında katili yakalamakta başarılı olacak mıdır; yoksa katilin hedefi haline mi gelecektir

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Plaza kadını Asuman'ın öyküsü

Remzi Kitabevi'nden Burçak Gönül'ün son kitabı raflarda yerini aldı. "Ayağımın Tozuyla Aşk", modern çağın gezgin külkedisi masalı... Her fırsatta seyahat eden bir gezgin ve popüler bir gezi programının yapımcısı, plaza kadını Asuman'ın öyküsü...
Bu genç kadın, gezgin yaşamı ve İstanbul'daki rutini arasında gidip gelirken iki erkek arasında kalıyor. Aşk romanı olmasına rağmen, içinde dünya mutfaklarından seçilmiş yemek tarifleri var.
Romanlarında karakterlerin hayatlarını ve ilişkilerini daha iyi anlatmak için yemek tariflerine yer veren bir eser olması, kitabı daha da ilginç kılıyor. Kitapta "Acı Çikolata", "Aşk Tarifi", "Julia ve Julia" ve "Yalnız Havyarla Yaşanmaz" gibi filmlerden de bahsediliyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Almanca baskı için özel lansman

Almanya İstanbul Başkonsolusu Johannes Regenbrecht'in ev sahipliğinde Ahmet Ümit'in romanı "Kayıp Tanrılar Ülkesi"nin Almanca baskısına özel Beyoğlu'nda yer alan Türk-Alman Kitabevi'nde lansman gerçekleştirildi. Ahmet Ümit'in "Kayıp Tanrılar Ülkesi" adlı romanı, Btp Verlag tarafından yayımlandı.