Gündüz Vassaf, Einstein Kumpanyası'nda!

Son romanı "Ressamın İsyanı", Everest Yayınları'ndan çıkan Gündüz Vassaf, "Einstein Kumpanyası" adlı tiyatro oyununu izlemek için Think House'u ziyaret etti.

Oyun sonrası, tiyatro ekibiyle tanışan Vassaf, oyuncularla tek tek ilgilendi. Görüşlerini paylaştı.

Gündüz Vassaf, ülkemizin en önemli düşünürlerinden.

Yazdıklarının yanında, kültür sanat üreticilerine böylesine destek olması çok kıymetli.

Özdemir Nutku Ulusal Oyun Yazma Yarışması'ndan ödülle dönen, Direklerarası Oyun Yazarı ödülünü kazanan "Einstein Kumpanyası", Devrim Pınar Gürbüzoğluimzalı.

Oyuncu kadrosunda ise Melissa Karagözve Bahadır Karacavar. Yönetmen koltuğunda ise, THINK House'un pek çok projesinde ismini gördüğümüz Hasan Demirciyer alıyor.

İyi bir tiyatro oyunu izlemek isteyenler, 27 Mart Tiyatro Günü'nde yapılacak özel gösterimi kaçırmasın.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Aşkın ve dostluğun romanı

April Yayıncılık'tan uzun süredir beklediğim roman sonunda raflarda yerini aldı: Amerikalı yazar Gabrielle Zevin imzalı "Yarın, ve Yarın, ve Yarın".

Roman Goodreads okurlarınca rekor oy sayısıyla en iyi roman seçildi, 20'den fazla dile çevrildi, Paramount film haklarını yine büyük bir teklifle satın aldı. Kitap derinlikli bir aşk, dostluk ve rekabet hikâyesi aslında, hem satır aralarında günümüz modern insanın hırslarını ve hüzünlerini sorguluyor, hem de aşkın ve dostluğun dönüştürücü gücünü anlatıyor.

Özellikle de video oyunlarını odağına alarak insanlık hallerimizi anlatması da romana ayrı boyut katıyor.

Çevirmen Esra Even'i özellikle kutluyorum.


Bir kötü gidişin iyi bitişi

Geçenlerde aksiyon gerilim filmi "Red Right Hand"i (Adaletin Eli) izleme fırsatı buldum. Ünlü oyuncu Orlando Bloom, bu filmde iyiliğin ve kötülüğün felsefesini yapıyor.Dürüst ve sakin bir hayat yaşamaya çalışan Cash'in kasabayı yöneten sadist kadın gangster Big Cat'le (Büyük Kedi) savaşı oldukça heyecanlı. 111 dakika gözlerinizin tamamen açık olmasını istiyorsanız, bu filmi izleyin derim.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Kötücül şeytan bir kadın olan Big Cat'i aklımdan çıkaramıyorum.

Dikkat çekici iki kitap

Remzi Kitabe-vi'nden iki kitap haberi aldım. İlki Ebru Çaloğlu'nun.

Onu "Arkapencere" adlı kitabından tanıyoruz. Bu kez yine benzer konularda dolaşıyor "Gölgesine Tutsak"ta.

Bizi "İçimizdeki Öteki"yle yüzleştiriyor. Sunay Akın'ın yorumu da ilginç: "Ebru Çaloğlu bu kez dünya klasiklerinin sayfalarında geziniyor."

İkinci kitap ise genç bir yazarın novellası:

"Benim Küçük Şaheserim."Mert Ofluoğlu'nun romanında neler mi var Yazar olmayı arzulayan bir genç kız, edebiyatla kafayı bozmuş bir doçent, basılmış kitabını yok etmek isteyen gizemli bir yazar...