Güle Güle Bahar Öztan

Yıllar önce, Bahar Öztan'ı Bodrum Türk Filmleri Haftası'nda tanımıştım.

Daha sonra da bir sinema etkinliği için, Kos Adası'na gitmiştik.
"Doktor Civanım" ve "Orta Direk Şaban" filmlerini konuşmuştuk. Kemal Sunal'la aynı filmlerde buluşmasının, kendisine iyi geldiğini söylemişti. Sakindi ve hiç hastalık konuşmamıştı o gün.
İyi kalpli bir insan olduğunu hissettirmişti. Geçen hafta hayatını kaybetti.
Bahar Öztan'ın şefkatini, derin hassasiyetini asla unutamam.
Güzel insanlar bir anda güzel olmaz. Güle Güle Bahar...

Bugünlerde ne yapıyor

Editör ve yazar Filiz Çiçek, bugünlerde ne yaptığını anlattı:

Dördüncü kitabımı yazıyorum. Uzun zamandır yazmak istediğim, toplumumuzun kanayan yarası olan, kayıp çocukları ve bu konudaki duyarsızlığımızı ele alan bir roman bu. Her fırsatta okuyorum çünkü okunacak kitap çok, zaman az. Okuyamadıklarımı biriktiriyorum. Bir gün senin bavulunu ödünç alıp, içine biriktirdiğim kitapları doldurup bir yıllığına ortadan kaybolacağım ve sadece okuyup yazacağım.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Son günlerde Norveçli yazar Jon Fosse'nin kitaplarını okuyorum, başucumda "Melankoli"var.

Sosyal medyamda bilgi ve tecrübelerimi paylaşmaya, editörlük yapmaya, BAUSEM ve İstanbul Institute'ün organize ettiği eğitim programlarında editörlük ve yazma dersleri vermeye devam ediyorum.

Bu kitapta su altı zenginliklerimiz var

Su bilimleri mühendisi Ecem Kodak'ın kaleme aldığı "Deniz Dinozorunun Sırrı" Altın Kitaplaretiketiyle çıktı.

"Deniz Dinozorunun Sırrı", Türkiye'nin deniz biyoçeşitliliğini ve iklim krizinin su yaşamına etkisini anlatıyor. Kitabın gerçeğe uygun çizilmiş, dikkat çekici resimleri sanatçı Serhat Gürpınar imzası taşıyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Ecem Kodak "Bu kitap aracılığıyla çocuklarımıza Türkiye'nin su altı zenginliklerini tanıtmak istedim. Böylece su yaşamını benimseyip korumalarına katkı sağlamayı amaçlıyorum" diyor. Biyoçeşitlilik, yeryüzünde bulunabilen tüm bitki, mantar ve hayvan türleri ile mikroorganizmaları kapsayan bir terimdir. Ecem aynı zamanda Altın Kitaplar'ın halkla ilişkilerini başarıyla yürüten, emekçi bir arkadaşımız.

Kitabın satışı bol olsun...

Keşke yeniden yazılsa Bursa!

İyi yazılmış romanların geçtiği mekânlar aklımızda kalır. Türk edebiyatının çok satan romanlarında, popüler semtler ve şehirler kullanılıyor. Geçen hafta sonu Bursa'daydım, kendi kendime sordum. Yeni yazılmış bir romanın içinden neden Koza Han, Kervansaray Termal Hotel, Orhangazi ve Osmangazi Türbeleri geçmesin

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Yıllar önce Ahmet Ümit'in yazdığı "Şeytan Ayrıntıda Gizlidir" adlı kitabında, İstanbul'un Fındıkzade semti de vardı. Çok sevinmiştim. Çünkü orada oturuyordum. Şimdi de içinden Bursa geçen yeni bir roman okumak istiyorum. Çünkü burayı da çok seviyorum.

Nietzsche'den aforizmalar

Alman filozof Friedrich Nietzsche'nin, Voltaire'in 100. ölüm yıldönümünde yayımlayıp büyük yazara ithaf ettiği"İnsanca, Pek İnsanca"isimli eserinden derlenen"Sevgi ve Nefret Üzerine Aforizmalar", filozofun sevgi, nefret, dostluk, evlilik, intikam, hırs, ahlak, adalet, kibir, minnet ve iyi niyet gibi, insanlığın üstüne kafa yormaktan asla kaçınamayacağı temel meseleler hakkındaki düşüncelerinden oluşuyor.