Üç kişilik bir iyileşme hikâyesi
Uzun yıllar gazeteci olarak ekonomi haberleri yazan Henize Nilgün Karataş, ilk romanı "Defne ya da Bazı Tuhaf Hayatlar"da gerçek ile kurguyu, geçmiş ile geleceği bir araya getiriyor.
A7 Kitap etiketiyle raflarda yerini alan roman, hayatın tuhaflıkları üzerinden okurunu farklı yaşamların tanıklığına davet ederken herkese kendi hikâyesine sahip çıkması gerektiğini hatırlatıyor. Roman, kadın cinayetlerinden toplumsal cinsiyet rollerine, aşkın yıkıcılığından geçmiş travmaların sarsıntısına kadar birçok temayı postmodern bir anlatıyla okuruna sunuyor. Bunu yaparken bilim ile büyüyü, gelecek ile dünü, aşkı, fedakârlığı ve tüm yakıcı duyguları iç içe geçiriyor.
Fransız Devrimi: İnfografik
Kronik Kitap, daha önce İkinci Dünya Savaşı ve Antik Roma üzerine yayımladıkları infografiklere, Fransız Devrimi'ni de eklemiş. İster alanında uzman bir tarihçi, isterseniz bu döneme meraklı bir tarihsever olun, "Fransız Devrimi: İnfografik" hayal gücünüzün zincirlerini kırarak sizleri Fransa'nın özgürlük, eşitlik ve kardeşlik sloganlarıyla inleyen sokaklarında nefes kesici bir maceraya çıkarıyor.
Haberin DevamıGaziantep'ten İstanbul'a baklava
Tarihçi Burak Onaran ve Priscilla Mary Işın tarafından kaleme alınan "Saraydan Çarşıya, Gaziantep'ten İstanbul'a Kırk Kat: Baklava Tarihi" kent müzelerinden sanat tarihine uzanan birçok noktada baklavanın bu topraklardaki tarihi araştırıyor. Cumhuriyet döneminde baklavanın nasıl ve niye değiştiği gibi daha önce ortaya konulmamış teorileri ele alan eser, eski tarifleri de içeren tam bir gastronomi tarih rehberi.
Geçmiş ve gelecek robotlara dair
Bu kitap hem yapay zekânın sırlarını hem de geçmiş ve gelecek robotlara dair gerçekleri açığa çıkarıyor. Bilim insanları gibi konuşman için gereken bilgi, rakam ve kelimeleri önüne seriyor. Fotoğraflar, görseller, eğlenceli çizgi roman kesitleri ve robot dünyası kahramanlarının hikâyeleriyle sana ilham veriyor: "Robotlar, Teknolojik Cihazlar ve Yapay Zekâ ve Bunlar Dünyamızı Nasıl Değiştiriyor" Kitabın yazarı, Tom Jackson.
Haberin DevamıFarkındalığının artması önemlidir!
Ödüllü cinsellik eğitmeni Rayka Kumru'nun ocak ayında iki kitabı Mundi Kitap tarafından yayımlanıyor. "Bedenler, Sınırlar ve Mahremiyet Hakkında Çocuğumla Nasıl Konuşurum" kitabında çocuklarla bedenler, sınırlar ve mahremiyet hakkında doğru şekilde konuşabilmeleri için ebeveynlere yol gösterirken, çocuklarla cinsellik hakkında nasıl konuşabileceğine dair pratik öneriler sunuyor.
"Ben: Çocuklar için Vücudunu Tanıma, Sınırlar ve Onay" kitabı ise sınır ve onay kavramları üzerinden çocukların farkındalığının artmasında yardımcı oluyor.