Seni seviyorum Beyoğlu!

Geçen hafta içinden Beyoğlu geçen bir tarihi geziye katıldım.

Beyoğlu'nda kendimi bir turist gibi hissettim.

Beyoğlu, tarihi sokakları, kültürel zenginliği ve atmosferiyle İstanbul'un kalbidir. Gezide tarihi pasajları anlatan bir rehberin olması önemliydi.

3 kuşak Beyoğlulu, profesyonel tur rehberi, eğitimci, yazar Mois Gabay rehberliğinde Gümüşsuyu'ndan Beyoğlu'na uzanan bir rota keşfedildi.

Gümüşsuyu'nun ikonik apartmanlarından başlayan yürüyüş, Taksim Meydanı'nın geçmiş ve bugünkü izleri, Aya Triada Kilisesi, lezzet durakları, Yeşilçam kültürü üzerinden Beyoğlu'nun sosyal ve kültürel belleğine uzandı.

The Artisan Hotel İstanbul - MGallery Collection, "MGallery Heritage Days" kapsamında Beyoğlu'nun hafızasının izini sürdü.

Haberin Devamı

Etkinliğin finalinde otelin Art & Kitchen Restaurant'ında akşam yemeğiyle, gün boyunca keşfedilen Beyoğlu hikâyeleri sofraya taşındı.

İstanbul'da bir turist gibi tarihi ve turistik yerleri gezmek çok eğlenceli, denemeyi unutmayın!

Çin'den yükselen küresel yayıncılık rüzgârı

Yayıncılık dünyası kabuk değiştiriyor, sınırlar ortadan kalkıyor. Geçtiğimiz günlerde yayıncı dostum, Toros Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Bozkurt'la sohbet ettik.

Mehmet, ortağı Harun Osmanoğulları'nın 2026 Güney Çin Kitap Fuarı'na katılan bir yayıncı olduğunu ve oradan ufuk açıcı izlenimlerle döndüğünü anlattı.

Doğrusu aktardığı gözlemler ilginç ve Türk yayıncılığının geleceği açısından heyecan verici.117 ülkeden temsilcinin katıldığı fuarda Motto, Toros ve Zemra Yayınları'nın yanı sıra ABD, İngiltere ve Kosova yapılanmaları vitrine çıkarılmış.

İki gün süren yoğun temaslarda sadece telif pazarlıkları yapılmamış, kalıcı uluslararası iletişim ağları kurulmuş.

Görünen o ki dünya yayıncılığı artık yerel sınırlar içinde kalmıyor. Bu vizyoner adımların sektörümüze büyük ivme kazandıracağına inanıyorum.

Haberin Devamı

Masumiyet Müzesi Üzerine Yazılar

Pınar Özütemiz Pascon'un hazırladığı "Masumiyet Müzesi Üzerine Yazılar", bu çok katmanlı anlatı evrenine farklı disiplinlerin açtığı pencerelerden bakıyor.
James Lasdun'ın Kemal'in saplantısı ve nesnelerle kurduğu ilişkiye, Jale Parla'nın romanı bir olgunlaşma ve kimlik arayışı çerçevesinde değerlendiren yaklaşımına, Meltem Gürle'nin aşk, aidiyet meselelerine odaklanan okumasına ve Pico Iyer'ın Masumiyet Müzesi'ni İstanbul'un kültürel hafızasıyla ilişkilendiren değerlendirmesine uzanan bu farklı bakışlar, romanın tek bir eleştirel çerçeveye sığmayacağını ortaya koyuyor.

Bütçe dostu ve lezzetli bir balıkçı!

Bostancı oturmanın keyfini çıkarıyorum desem, haksız sayılmam.
Mahalle sıcaklığını koruyan kaç semt kaldı ki
Mahalledeki Yıldız Yakamoz Balık Restaurant'a haftada bir mutlaka giderim, çünkü taze deniz ürünleri hem lezzetli hem de bütçe dostu.
Balık Çorbası, mekânın en imza lezzetlerinden. Servisin hızlı ve garsonların samimi olması da beni buraya daha çok yaklaştırıyor.
Levrek ızgara, palamut tava ve istavrit tava gibi klasik balıklar tam kıvamında pişirilerek roka ve taze ekmekle servis ediliyor.