Pet Shop Boys kitabı geliyor

Pet Shop Boys'un yeni bir kitabı yayınlanıyor. Kitap, saygın sanat yayıncısı Thames & Hudson tarafından Nisan 2026'da yayınlanacak.

Neil Tennant ve Chris Lowe geçen hafta Londra'daki Thames & Hudson ofislerini ziyaret ederek yakında çıkacak olan "Volume" adlı kitaplarının imzalı kopyalarını dağıttılar.

İmzalı kopyalar, Londra'daki birçok bağımsız kitapçıda satışa sunulacak.

Pet Shop Boys denildiğinde aklıma hep Hollanda Milli Takımı'nın maçları gelir.

Maçtan önce onların "Go West" adlı şarkısını dinlerdik. O şarkıyı da, o dönemin popüler radyosu Power FM çalardı.

"Volume", Pet Shop Boys'un 1984'ten 2024'e kadar olan tüm görsel kayıtlarını içeriyor.

"West End Girls", "It's a Sin", "Always On My Mind" ve "Being Boring" şarkılarını dinlemeyen var mıdır

Kemal Sunal gerçekliği

"TV ve Sinemada Kemal Sunal Güldürüsü", Kemal Sunal'ın kendi sinema serüvenini akademik bir bakışla değerlendirdiği yüksek lisans tezine dayanan önemli bir çalışma olarak okurla buluştu.

Haberin Devamı

Kemal Sunal'ı, sinemaya bakışını yalnızca bir oyuncu olarak değil, aynı zamanda düşünen ve sorgulayan bir sinema insanı olarak ortaya koyuyor bu kitap.

Danışmanlığını Doç. Dr. Şükran Esen'in yaptığı çalışmada, "Güldürü Nedir", "Kemal Sunal Güldürüsü" ve "Kemal Sunal'ın Yaşamı, Sanatçı Kişiliği ve Medyadaki Durumu" başlıkları altında Sunal'ın 1972–1999 yılları arasında yer aldığı 82 film ile dört televizyon dizisi ayrıntılı biçimde ele alınıyor.

Bu önemli kitabı İnkılap Yayınları yayımlamış.

45. İstanbul FilmFestivali başlıyor

45. İstanbul Film Festivali, 9-19 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

45. İstanbul Film Festivali'nin kapsamlı seçkisi, 127 uzun metrajlı ve 13 kısa filmden oluşuyor.

Festival seçkisinde dünya sinemasının en nitelikli örnekleri, kült yapıtlar, usta yönetmenlerin ve genç yeteneklerin son filmlerinin yanı sıra dünya, uluslararası, Balkan ve Türkiye prömiyerlerini yapan filmler de yer alıyor.

Berlin Film Festivali'nde izlediğim "Rose" ve "The Loneliest Man in Town" da gösterimlerde yer alıyor. İki filmi de listenize alın derim.

Suşi deneyiminişansa bırakma

İstanbul'da en çok Udonya adlı Japon restoranına gidiyorum, çünkü orada kendimi evimde gibi hissediyorum.

Haberin Devamı

Yıllardır gittiğim Udonya, 90'lı yılların sonundan beri faaliyet gösteriyor. İstanbul'da yaşayan Japonlar arasında popüler bir restoran.

Restoranın adı, Japon erişte yemeği olan "udon"dan geliyor.

Udon çorbasını mutlaka deneyin.

Burada ne sipariş verirseniz verin, mutlu olursunuz.

Nigiri, sashimi, maki gibi suşi çeşitleri arasında hemen herkesin bir favorisi var.

Udonya suşi çeşitleri bakımından zengin.

Personeli de samimi bir servis anlayışını size sonuna kadar hissettiriyor.

Point Hotel'in içinde hizmet veren Udonya, pazartesi günleri kapalı oluyor.