Başkan, keseceğin hortum olsun!

Ali Şahin, Kırşehir'in Mucur ilçesinde 2014-2019 dönemlerinde MHP'den belediye başkanlığı yaptı. 2019'da AKP adayı Atılgan Yılmaz belediye başkanı seçildi. 31 Mart 2024 seçimi için Ali Şahin, MHP'den aday adaylığı için başvurdu. Aday gösterilmeyince Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) aday oldu ve seçimi kazandı. Hayırlı olsun.

Ali Şahin, seçim sonuçlarının belli olmasından sonra eline mikrofonu aldı, taraftarlarına şunları söyledi:

"Hep dilimizi kestik, hep gözümüzü kapattık, hep sustuk, hep engellendik, hep alttan aldık. Pazartesi günü adam kesmezsem namerdim."

Belediye Başkanı seçilen kişiye "Adam kesmek" sözü hiç yakışmadı. O sözler, Mucur'da "Başkan adam kesecekmiş" diye hayli yankılandı.

OLDU HORTUM KESME!

Bir dönem aradan sonra başkanlığının üçüncü dönemine BBP'den seçilen Ali Şahin, ilçede yükselen tepkiler üzerine, kadınların bulunduğu bir toplantıda açıklama yapma gereği duydu. Başkan bu kez "kesme" işini değiştirmiş. Bakalım Ali Şahin bu kez neler kesecekmiş dinleyelim:

"Burada yaptığım konuşma farklı yere çekilmiş. Şimdiye kadar belediyede boş yere giden, israf edilen, hak edene verilmeyen, yandaşa verilen her türlü hortumu keseceğim. Yine söylüyorum keseceğim. Ben keseceğim deyince, adam keseceğimi söylemişler. Adam kesmek istiyorsan yapacağın en iyi iş hortumu kesmektir. Cebine bedava para girmeyecek, birileri 6 tane minibüs almayacak, birileri bilmem ne şirketine ortak olmayacak, birileri 7 tane ev sahibi olmayacak. Bunları kestiğinde o paralar nereye gidecek Belediyeye... Yine söylüyorum, boşa giden paraları, yandaş esnafa giden paraları keseceğim."

BAŞKANIN CEZA DOSYASI

Önceki Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz, "Bütün dosyalar belediyenin elinde. Neyimiz varsa buyursun çıkarsın" diyor. Bu arada, Ali Şahin'in başkanlığı dönemiyle ilgili Mucur Asliye Ceza Mahkemesi'nin 21 Eylül 2022 tarih ve 2022370 sayılı kararıyla "Görevi kötüye kullanmak" suçundan 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldığı ve bu dosyanın halen istinaf incelemesinde olduğunu da belirtelim. Cezasının kesinleşmesi halinde başkanlıktan alınması da gündemde.

Ali Şahin gerçek anlamda yolsuzlukla mücadele edecekse alkışlanır. Ama yanlış anlaşılmalara da yol açacak sözlerden kaçınmalı. Halkı belgelerle bilgilendirmeli.

Ceyhan belediye binası otel olacak

Adana'nın 200 bin nüfuslu Ceyhan ilçesinde otel yok. CHP'li Belediye Başkanı Kadir Aydar propaganda döneminde, otel olmayan ilçelerinde belediye binasını başka bir yere taşıyıp 9 ay içinde otele dönüştüreceği sözünü vermişti.

Önce biz otele dönelim. Aylık bütçesi 22 milyon lira olan Ceyhan Belediyesi'nin açacağı otelin gecelik ücreti öğretmenevi fiyatını geçmeyecek. Ceyhan'a ilk defa atanacak olan memurlara ücretsiz konaklama olanağı sağlanacak. Şehir dışından gelen şehit ve gazi yakınlarına yüzde 75, düğün ve cenazeye gelen misafirlere yüzde 50 indirim uygulanacak. Otel 9 ay içinde tamamlanacak.

Kadir Aydar 2019 seçimlerinde belediye başkanı seçilmiş, 11 ay sonra mazbatası iptal edilmişti. Aydar'a hakkındaki iddiaları da sormuştum. Açıklamalarının bazı bölümlerinin yanlış yorumlandığını belirtti ve kendisiyle ilgili iddiaları şöyle cevaplandırdı:

JANDARMA RAPORU KURTARDI

"2020 Aralık ayında üzerime rüşvet ve benzeri yüz kızartıcı suçlar ile geldiler. Soruşturmanın nasıl başlatıldığı, delillerin nasıl toplatıldığını görseniz üniversitelerde 'düşman ceza hukuku nedir, nasıl uygulanır' şeklinde ders konusu ve örneği yapılacak nitelikteydi. Tapelerin sahte olarak oluşturulduğu, benden bağımsız ve iki farklı kişinin telefon görüşmesinde kime para verdiklerini açıkça belirtmiş olmalarına rağmen ismini bildirdikleri kişinin geçtiği konuşmaları tapelerden çıkartarak o kişi benmişim gibi iddianame düzenlendi. Kovuşturma aşamasında bizzat jandarma kriminal dairesi tarafından tanzim edilen raporla ispatlandı.