O genç şöyle dedi: Benim oyum satılık değil

BİLİRSİNİZ seçimde "Para dağıtıldığı" iddiası hiç gündemden düşmez. Verilecek oy sayısına göre, ödenecek para miktarı da farklı olur. Kimisi oy vereceklerine ilişkin Kur'an-ı Kerim'e el bastırır, kimisi ödenecek paranın yarısını, yasak olmasına rağmen oy pusulasında adaya oy verildiğine ilişkin fotoğrafın gösterilmesinden sonra öder. Kimse "Böyle bir şey yoktur" diyemez. Bazen, devletin yaptığı yardımların, sanki parti yardımı gibi gösterildiği de ortaya çıkıyor.

İktidar partisi, devletin bütün olanaklarını kullanıyor. "Seçim yasakları"nı dinleyen yok. En azından seçim dönemi tarafsız olması beklenen İçişleri, Ulaştırma ve Adalet Bakanları'nın seçim çalışmaları için il il dolaştıkları da, bazı valilerin, kaymakamların sanki iktidar partisinin elemanı gibi seçim çalışmalarına destek olduklarına ilişkin görüntüler de hiç eksik olmuyor.

"PARA KARŞILIĞI OY İSTİYORSUNUZ YANİ"

Yozgat AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı'ndan telefonla arayan kişi ile aranan vatandaş arasında şu konuşma geçti:

-Yozgat AK Parti'den arıyorum. Cumhurbaşkanımızın selamı var, onu iletmek için aramıştım merkez ilçe başkanlığı adına.

- Ne için aradınız abi tam olarak anlamadım

- Bu hafta içerisinde banka hesabınıza bir miktar para yatırılacak sosyal destek kampanyasında, Cumhurbaşkanımızın sizlere hediyesidir. Bunun bilgisini vermek için aramıştık. Bir hafta içerisinde PTT'den veya bankadan çekebilirsiniz.

- Hesap numaram aktif değil ki.

- Hesap numarasını istemiyoruz. T.C kimlik numaranıza PTT'ye yatırılacaktır. Sizlere bilgilendirme mesajı gelecektir.

- Peki ne parası bu

- Cumhurbaşkanımızın sizlere hediyesi sosyal destek kapsamında hocam.

-Ben isminizi öğrenebilir miyim

-Öğrenebilirsiniz, Erhan ben. Siz Yozgat'ta mı yaşıyorsunuz

-Evet ben merkezde yaşıyorum.

-Tamam kardeşim biz AK Parti'den arıyoruz. Merkez ilçe başkanlığından Yozgat'tan.

-Anladım hocam.

-Sizlere bu bilgileri vermek için aramıştık.

-Para karşılığı oy istiyorsunuz yani

-Hayır biz öyle bir şey söyledik mi hocam. Biz sadece sizlere gelen emri söylüyoruz.

-Gelen emir bu. Cumhurbaşkanımıza çokça selamlarımı iletin... Benim oyum satılık değil hocam.

-Tamam kardeşim... Siz bunları partiye gelirseniz orada da görüşürsünüz veya düşüncelerinizi biz not alıyoruz.

-Teşekkür ederim hocam! Benim oyum satılık değil.

-Tamam kardeşim.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN HEDİYESİ" DENİLİYOR

Böyle biten konuşmalar olduğu gibi "Cumhurbaşkanının hediyesi olduğu" belirtilen para gönderildiğinin söylenmesinin ardından oyların AK Parti Yozgat Belediye Başkanı adayı Celal Köse'ye verilmesi ve dua edilmesi istenen de çok sayıda telefon kaydı, diğer partilerin adaylarının elinde. Para yatırıldığını öğrenenler arasında telefonda teşekkür eden, dua edenler de var.

Para verilerek oy istenmesi olayı yalnız Yozgat'ta değil, hemen her ilde var. Söz konusu para Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın üç ay önce vermesi gereken sosyal destekti. Dolayısıyla gönderilen para Cumhurbaşkanı'nın hediyesi değil ama Cumhurbaşkanı'nın adı kullanılıp vatandaşlardan AK Parti adayına oy istemeye dönüştürülmüş. Seçime para karıştırılması olayı Merzifon ilçesinde ses kayıtlarıyla birlikte yargıya taşındı.

Para gönderildiğinin belirtilmesinin ardından AK Parti Yozgat Belediye Başkan adayı Celal Köse'ye oy verilmesinin istenmesi, Celal Bey'e de zarar verir. Kendisine sorduğumda, parti yetkilileriyle görüşeceğini söyledi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan para gönderildiğini duyduğunu belirtti.

MHP ADAYI: SİZ CEPLERE GİRERKEN