Zamane kadın ve erkekleri

Bundan 20 sene önce olsa aklımıza bile gelmeyecek gündemler yaşıyoruz. Estetikten nafakaya, evlilik teklifinden kıskançlığa kadar Hayattaki roller, görünüşler, sorumluluklar, fikirler birbirine girmiş durumda. Rafet El Roman, Wilma Elles, İpek Filiz Yazıcı ve İrem Derici üzerinden işte günümüzün kadın ve erkekleri; beğenilme, sevilme, kıskanma ve ayrılma halleri...

ESTETİK

Çabasız seksi, çaktırmadan seksi

Gökhan Özenve Rafet El Roman gibi ünlü erkeklerin yaptırdıkları estetik müdahale tartışması alevlenerek devam ediyor. Bu konu hakkındaki görüşü sorulan Simge Sağınbotoks yaptıran erkeklerin gülüşlerinin yamulduğunu ve kendisini irrite ettiğini söyledi. Doğuşel yükseltti, estetiğin erkek adamı bozacağını iddia etti.

Toplumda genel olarak kadının güzelleşme çabası yüceltilirken, erkeğin böyle bir çaba içine girmesi Simge'nin deyişiyle "irrite edici", Doğuş'un deyişiyle "erkekliğin bozulması" olarak yorumlanıyor.

Makyaj, botoks, estetik gibi işlemler kadına "hak" görülürken, erkekten "doğal" olması, yapıyorsa da mümkün mertebe "çaktırmadan" yapması bekleniyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Eğer seksi olacaksa da "çabasız seksi" olması isteniyor erkeğin. Onun üstüne yapay olarak konulan her şey kazandıracağına kaybettiriyor.

O yüzden de mesela burnunu yaptıran erkek "Deviasyonum vardı, nefes alamıyordum" gibi sağlık mazeretleri ileri sürüyor. Sanıyorum hem kadına hem de erkeğe "helal" olarak kabul gören iki istisna var. Bunlardan biri bronzluk. İster doğal olarak güneşte, ister yapay olarak solaryumda olsun, bronzluk iki cinse de hak görülüyor.

İkincisiyse diş estetiği. Kadınlar gibi erkekler de dişlerini yaptırdığında kimse "irrite" olmuyor, kimsenin erkekliği bozulmuyor.

Kişisel fikrim, yakıştığı sürece kadın ya da erkek herkesin, istediği estetik müdahaleyi yaptırabileceği yönünde.

Ama işte erkeklerin işi kadınlardan iki kat zor bu süreçlerde. Her ne yaptırırlarsa yaptırsınlar, zinhar "çaktırmamaları" gerekiyor. Tıpkı Rafet El Roman örneğinde olduğu gibi: İlk tepkilerle karşılaştığında "Pişmanım, keşke yaptırmasaydım" falan diyordu."İlk günlerde ekranlarda tuhaf görünüyordu. Şimdi normal görünüyorum" demeye başladı.Demek ki neymiş Kadın botoks yaptırdığında oturana kadar bir hafta ortalıkta görünmüyorsa...Erkek en az iki-üç hafta kapı dışarı çıkmayacak!

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

NAFAKA

Eşitlik mümkün mü

Wilma Elles'in eski eşiKerem Göğüş, çocukları için ödediği 1500 Euro nafakanın 4 bin liraya düşürülmesi için başvuru yaptı.

Gerekçesi, çocukların Türkiye'de yaşaması ve Euro ile yapılan ödemenin fazla olduğu...

Tıpkı Cem Yılmaz-Ahu Yağtu örneğinde olduğu gibi.

Mahkemedeki hesap çarşıya uymadı, kur yükselince ortaya bambaşka bir tablo çıktı.

Wilma Elles ise eski eşinin çocukları için hiçbir harcamaödeme yapmadığını savunuyor. Sosyal medyadan peş peşe açıklamalar geliyor.

Kerem Göğüş'e göre Wilma Elles'in maddi durumu kendisinden daha iyi.

Öyle şey olur mu canım

Madem bu çocukları yaptınız, boşandıktan sonra masrafları da "fifty-fifty" paylaşacaksınız.

İşin kuralı, oluru budur.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Ama diğer taraftan şöyle bir durum da var:

İkisinin de banka hesaplarına vakıf değilim ama