Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi

Zaman, para meselesi: Zırt pırt gidemesek de, görmesek de haftada bir hayalini kurmaya devam ediyoruz bu yerlerin. Bu sefer istikamet Çanakkale, Kaz Dağları. Yeşilyurt adlı güzeller güzeli bir köyün içindeki Nadas otelinin X Suite adlı odası... Okumadan önce nefesinizi verin, çünkü az sonra burnunuzdan dünyanın ikinci en yüksek oksijenini çekeceksiniz.

ORADA BİR ODA VAR UZAKTA

Sanki nefes almıyorsunuz da bir denizmişsiniz... Sakin sakin dalgalarınız bir kıyıyı yalıyor... Derin nefese hacet yok, çünkü Alplerden sonra dünyanın en yüksek oksijen oranına sahip Kaz Dağları'ndasınız.

Ve güne başlamadan önce oksijen sarhoşluğuyla kendinizi pencerenin tam önündeki küvete bırakın.

Efsaneye göre Afrodit, Hera ve Athena'nın katıldığı, Truva Savaşı'nın çıkmasına neden olan güzellik yarışması burada yapılmış. Ilık suyun içinde o günlerin hayalini kurun.

Çanakkale, Ayvacık, Yeşilyurt'taki Nadasotelinin X Suiteadlı odasındasınız.

"Nadas" ne güzel bir isim. Yorulmuş toprağın 1 yıl ekilmeyerek kendini dinlendirmesi, yenilemesi demek. Küvetin içinde kendinizi nadasa bırakmış gibi hissediyorsunuz.

Bir günlüğüne bile olsa...

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

14 odalı, 12 ay açık otel çok özel bir köyün içinde: Yeşilyurt. Zaten böyle bir coğrafyanın başına yeşilden başka hiçbir renk bu kadar yakışmaz.

Kaz Dağı köknarı dünyada bir tek bu bölgede yetişiyor...

Bu köy Çeşme, Alaçatı'nın 15 yıl önceki bakir hali gibi.

Bütün evler tek tip, şirin mi şirin bir mimari...

Bunların yanında aynı mimariye uygun yapılmış ultra lüks villalar. Civara yerleşmiş, beyaz yakalı şehir kaçkınları...

Sabah klasik müzik çalan börekçi... Çeşit çeşit kafeler, restoranlar... Zeytin, zeytinyağı yağı gibi yöresel ürünlerin satıldığı dükkânlar...

Aha teknoloji müzesi! Köyün tuvaletinin adı bile Çiçekli Tuvalet. Çünkü gerçekten rengârenk çiçekli. Gazetelerde, dergilerde okumamış olabilirsiniz.

Fısıltı gazetesiyle meşhur olmuş, otobüs otobüs günübirlikçi geliyor. Zaten tek sıkıntı da o: Otobüslerin kiliseden dönüşmüş zarif camiinin bulunduğu köy meydanına kadar girmeleri. N'olur sanki köy dışında kalsalar, insanlar yürüyerek gezse bu güzellikleri

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Tesiste ne yapılır

Tesisin Ege'ye bakan bir sonsuzluk havuzuvar. Yeşil ormandan mavi sulara atlar gibi... 6 kilometre uzaklıktaki plaja servis hizmeti mevcut.

Ayda bir kez Kerem Görsev, Ferit Odman, Fatih Erkoç, Mirkelam, İskender Paydaş