Çocuğunuz ileride seri katil olabilir!

İncelenen seri katil profillerinin büyük çoğunluğunda ailesi tarafından istismara uğramış ve zorlu çocukluk dönemi geçirmiş insanlar görülür. Bu insanlar, genellikle yaşadıkları travmayı kötücül arzularını tatmin etmek için kullanır ve içlerindeki şiddet çemberinden sıyrılmak yerine, o halkaya zincir olmayı ve kendilerine yapılanların daha kötüsünü başkalarına yapmayı tercih eder.

Bir katilin seri katil sayılabilmesi için aynı tür silahla ve aynı amaç doğrultusunda en az üç cinayet işlemesi gerekiyor. Seri katiller genelde parçalanmış ve baskıcı ailelerde büyümüştür. Empati yapamazlar ve merhamet, vicdan, masumiyet, suçluluk, sevgi duyguları hiç gelişmemiştir. Bu duyguları hissedemez ve tamamen dürtülerine göre hareket ederler. Kurban üzerinde sadistik kontrol isteği kurmak ve cinayet sonrası psikolojik tatmin duymak seri katillerin ortak özelliğidir. Seri katillerin diğer aile üyelerinde suçlu ve sabıkalı insan sayısı oldukça fazladır. Hemen hemen hepsi çocukken evcil hayvanlarına veya sokak hayvanlarına işkence etmiştir. Hepsi yakalanana kadar öldürmeye devam eder.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

Kendi isteğiyle öldürmeyi bırakan bir seri katil yoktur. Çoğu öldürmeden önce kurbana cinsel tacizde bulunur. Hepsinin insan öldürmek için kendince mantıklı bir sebebi vardır ve kutsal bir amaca hizmet ettiklerini düşünürler. Ayrıca seri katillerin yüzde 90'ı erkektir. Peki, seri katiller önceden, çocukluklarında tahmin edilebilir mi Macdonald Triadı (Macdonald Üçlemesi), şiddet eğilimi olan veya seri suç işleyen kişilerde bulunabilecek üç faktörü tanımlayan bir modeldir. Macdonald Triadı, ilk olarak psikiyatrist John Marshall Macdonald tarafından 1963 yılında "American Journal of Psychiatry" dergisinde "Öldürme Tehdidi" adlı makalede yayınlandı. Macdonald Triadı bir çocuğun ileride seri katil olma olasılığının yüksek olduğunu gösteren üç işaret olduğunu söylüyor.

Hayvanlara yönelik zalim davranışlar: Macdonald, hayvanlara yapılan zulmün, çocukların başkaları tarafından uzun süre aşağılanmasından kaynaklandığına inanıyor. Bu davranış, saldırganlık ve güç duygusunu tatmin etmek için kullanılır. Bazı araştırmacılara göre hayvan öldürmek, insan öldürmeye yönelik bir provadır.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

Nesneleri ateşe vermek: Ateşe karşı saplantılı ilgi ve yangın çıkarma davranışı, çocuklukta yaşanan aşağılanma, öfke ve hayal kırıklığı sonucu ortaya çıkabilir. Ateşin cazibesine karşı koyamayan çocukların yetişkinlikte şiddet eğilimi ve suç davranışı gösterme ihtimali yüksektir.