Resmi tarihin tashihi!

Kendi tarihinin ve dininin cahili çevreler yine Atatürk istismarı yaparak konuyu hilafete getirdiler.

Nefret ettikleri Kur'an alfabesiyle yazılan kelime-i tevhidi hilafet bayrağı ilan ederek cehaletlerini bir kez daha gözler önüne serdiler.

Tamamı hukukçulardan oluşan bir baro aynı cehaletten yola çıkarak kınama yayınladı ve Müslüman olmanın giriş cümlesi olan kelime-i tevhid hakkında suç duyurusunda bulundu!

Son seçimlerde yüzde 0.12 oy alan azınlığın azınlığı Türkiye Komünist Partisi, Müslümanları cumhuriyet düşmanı ilan ederek Galata Köprüsü'ne cehalet kokan bir büyük pankart asıp millete parmak salladı! Hani denir ya, dinime dahleden bari Müselman olsa!

Galata Yürüşüyü'nden elinde kelime-i tevhid bayrağıyla dönen bir vatandaş darp edildiğinde, ana muhalefet lideri şiddeti teşvik edercesine darp edileni değil darp edeni arayarak hukuki destek sözü verdi!

Medyada hilafet üzerinden İslam'a yapılan saldırıları saymıyorum bile.

Ancak kelime-i tevhid bayrağı konusunda Soner Yalçın'ı bu değerlendirmenin dışında tutuyorum. Çünkü Çarşamba günü hakikaten dört dörtlük altına imzamı atabileceğim kendi mahallesine bir uyarı yazısına imza attı!

Bu konularda dindar camia bir şey yaptığında ya da yazdığında seküler kesim hemen cumhuriyet düşmanlığı, Atatürk karşıtlığı gibi ezberlerle saçmalamaya başlıyorlar.

Ancak seküler kesim içinde meselelere objektif bakabilen gerçekleri olduğu gibi aktarabilen az da olsa vicdan sahibi akil insanlar var.

Bu vesileyle hilafet saltanat ihanet gibi tartışılan konularda iki önemle eserle tebarüz eden İpek Çalışlar'ın özellikle Hanedandan Bir Sultan Sabiha isimli kitabından bir nebze bahsetmek isterim.

Kitabı okuyup da İpek hanımı hilafetçi saltanatçı zannetmeyin sakın. İpek Çalışlar 68 kuşağının 'Maocu Kızlar'ından biridir.

Kitap Sabiha Sultan'ı anlatıyor ancak Sabiha Sultan ekseninde yirminci yüzyılın ilk çeyreğindeki sürecin belgelerle fotoğrafını çekiyor.

Mustafa Kemal'in Anadolu'ya gönderilişi, milli mücadele, saltanatın ve hilafetin ilgası ihanet ve sadakat konularının fotoğrafı çekilmiş.

Fotoğraf diyorum çünkü fotoğraf gerçeği olduğu gibi gösterir. Kitap resmi tarihin tahrif ettiği birçok gerçeği delillerle düzelterek okuyucuya aktarmış.

Evet, kitap resmi tarihin tashihini yapmış.

Sabiha, Padişah Vahidüddin'in iki kızından biri, Abdülmecid'in oğlu Ömer Faruk Bey'le evli olduğu için son halifenin de gelini.

Dolayısıyla hem padişah hem son halife konusu ister istemez kitabın öznesi haline gelmiş. Ve Sabiha Sultan anlatılırken ilgili gelişmelere yer verilmiş.

Mesela Mustafa Kemal'in Anadolu'ya Vahidüddin tarafından gönderildiğini, olağanüstü yetkilerle donatıldığını ve Vahidüddin'in kimi kıymetli varlıklarını satarak Mustafa Kemal'e kendi cebinden 30 bin lira vererek desteklediğini yazıyor.

Sadece göndermekle kalmıyor, milli mücadelenin başarılı olması için imkân dâhilinde çaba sarf ediyor.

Mesela