Erbakan; "İsrail-İran savaşı, asıl hedef Türkiye" - 22
-Erbakan Hoca uyarmıştı: "İsrail İran'la savaşacak ama asıl hedef Türkiye'dir."-
Önceki yazılarla birlikte okunmasını tavsiye ederek kaldığımız yerden devam...
4- İran'ın dış politikasında "Ana Düşman-Büyük Şeytan" vaazının ana muhatabı 1979 İslam Devrimi'nden bu yana ABD'dir. Katar'daki üsler de bu bağlamda sadece Körfez'deki birer askeri üs değil, ABD'nin bölgedeki hegemonyasının simgeleridir. İran, öncelikle bu simgeleri hedef aldı.
5- İran, ABD'nin B-2 Spirit gibi stratejik bombardıman uçaklarıyla İran'ın nükleer tesislerine saldırdığı bir ortamda, saldırının kaynağına karşılık vermek istedi.
İran, güç sibernetiği açısından dünyayı şu şekilde okur: •ABD üsleri: Sadece silah depoları değil; küresel gücün karar ve kontrol sinir uçlarıdır." •Katar üssü: Körfez'in veri/güç aktarım nodu. •Bu nodu hedef almak, ABD'nin Orta Doğu'daki askeri "sibernetik omurgasına" bir darbe anlamı taşır. Yani İran burada ABD'nin algoritmik sinir ucuna saldırdı. Fiziksel etki üretmemesi planlanmış (haber verilmiş-tedbir alması sağlanmış) kinetik bir saldırı üzerinden sistemsel mesaj verdi. ABD'ye şunu söyledi: "Gücünüz veri gibi işliyor. Biz bu veriyi bozarız." Bu ayrıca şu çok kuvvetli mesajı içerisinde taşır: Bizi varoluşsal bir tehditle baş başa bırakırsanız bölgesel kurgunuzu bozmak üzerinden küresel hükümranlık kurgunuzu bozarız.
6- ABD'nin Katar'daki Al-Udeid Hava Üssü, teknik olarak sadece askeri bir üs değil. ABD-Centcom'un Orta Doğu'daki güç sibernetiğinin komuta merkezidir. Bu üsten sadece uçaklar havalanmaz, füzeler konuşlanmaz. Bu üs emirlerin, verilerin, istihbarat kararlarının aktığı, planların yapıldığı, kararların alındığı, dağıtıldığı ve uygulamaların başlatıldığı bir merkezdir. Yani ABD'nin Orta Doğu üzerinden sağladığı küresel hakimiyetin pratiği ve aklıdır. Zaten adı da o yüzden Centcom'dur. İran, bu saldırısıyla aslında şu mesajı vermek istedi. "Gücünüz sadece füzelerde, uçaklarda, uydularda (fiziksel) değil, kararlarda ve veri akışında. Biz bu akışı kesmeye, yani karar algoritmanızı hedef almaya başladık." Bu açıdan İran'ın saldırısı kinetik değil, algoritmik bir savaşa karşılık gelir.
7- Güç dengesi algoritması: Asimetriyi dengeye çevirmek
Biliyorsunuz, ABD'nin İran'ın nükleer tesislerine saldırını Centcom yönetti. Uçaklar Centcom sahasına girince Centcom'un emrine girdi ve saldırı Centcom komutasında yapıldı. Böylece cin şişeden çıktı, algoritma işlemeye başladı. İran şöyle düşündü (belki de çoktan planlamıştı): "Centcom'un güç merkezi Katar'daysa biz de orayı vururuz. Bizim nükleer tesislerimiz onlar için 'stratejik veri' ise ABD'nin bölgedeki stratejik verisi de onlar için Katar'daki Al-Udeid üssü."