Ekmek bulamıyorsan ıstakoz ye!

AKP bazı konularda dünyanın en başarılı siyasi partisi.

Böyle başarılı bir siyasi parti, aslında dünya siyaset tarihinde görülmemiş.

Peki, AKP hangi konuda başarılı

Enflasyon düşürme konusunda mı ya da halkın yaşam standardını yükseltmek konusunda mı

Kesinlikle hayır!

Ak Parti'nin başarılı olduğu tek konu algı yönetimi. Yani Türkiye'yi öyle bir güzel algıyla yönetiyor ki siz bile zaman zaman kendinizden şüphe eder hâle geliyorsunuz.

İşte bu algı yönetiminin son örneği kafeterya protestosu.

Sosyal medya üzerinden başlatılan kafe ve lokantaları protesto ediyoruz eylemi iktidar için bulunmaz bir fırsat oldu.

Evet! Türkiye'de fiyat algımız bozuldu. Hangi ürünün ne kadar ucuz ne kadar pahalı olduğunu artık anlayamaz olduk. Çünkü fiyatlar o kadar hızlı değişiyor ki kimse pahalı ile ucuzu ayırt edemiyor.

Bir başka boyutu da var. Bugün aldığın bir ürünün fiyatını yarın bulamıyorsun. Bu nedenle aldın aldın. Ne alırsan yanına kâr kalıyor

Tabii ki bu bozulan fiyat algısı aynı zamanda günlük yaşamımızı da olumsuz etkiliyor. Mesela bir lokantaya gidiyorsunuz. 2 kişi sıradan bir yemek istediğinizde ortaya çıkan hesap 1.500 lirayla 2.000 TL. Bu lüks bir restoranda değil, sıradan bir restoranda. Eğer lüks bir restorana gittiğiniz zaman mesela İstanbul'da iyi bir lokantaya gidip, balık ya da, et yiyeyim dediğiniz zaman ortaya çıkan fatura 5.000 liradan aşağı değil.

Böyle bir ortamda sosyal medyada başlayan protesto, iktidara ve onun medyasına adeta can simidi oldu.

Medya aranan günah keçisini buldu. İktidar suçlu değil. Fiyatları yükselten, kafeterya ve lokantalar.

Hatırlarsanız suçlu, bir süre önce tarladaki çiftçi olmuştu.

Hatta patatesi soğuk hava depolarında çürümesin diye tutan çiftçiler stokçulukla suçlanmıştı. Adam patatesi topluyor muhafaza için soğutucuda tutuyor. Yapılan baskında çiftçinin stokçu olduğu iddia ediliyordu. Böylesine saçma sapan bir algı yaratılmıştı.