Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü: "BİZ SÖYLERİZ VE YAPARIZ"

Düzce şehir merkezindeki Avni Akyol ve İnönü Parklarını kapsayan yaklaşık 34.000 m² alan üzerine TOKİ işbirliğiyle inşa edilen Düzce Millet Bahçesi 29 Ekim 2021'de resmi olarak hizmete açıldı. Akıllı Durak Projesi: Şehrin estetiğine olumlu yönde katkı sağlamak, ayrıca toplu taşımayı kullanan vatandaşların olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi amacıyla Akıllı Durak Projesi hazırlanmıştır.

İş Kulübü: Şehrin istihdam gücünü artırmak ve dezavantajlı grupları iş gücüne kazandırmak için faaliyet gösteren İş Kulübü, "İşin Özü İnsan" sloganıyla kadınlar, gençler, engelliler ve uzun süreli işsizlere rehberlik ederek, aktif iş gücüne katılmasına öncülük etmektedir.
Mezarlık Bilgi Sistemi'ne (MEBİS) 'Şehitlerimiz' sekmesi eklendi:

2023 yılında vatandaşların hizmetine açılan ve daha hızlı, doğru ve kolay hizmet sunmak amacıyla güncellenen Mezarlık Bilgi Sistemi'ne (MEBİS) 'Şehitlerimiz' sekmesi eklendi.
Özlü, göreve geldikleri 2019 yılında mahalle toplantıları yapma kararı aldıklarını hatırlatarak, "Dedik ki biz halk günü yapmayacağız. Biz halkın ayağına gideceğiz, mahalle toplantıları yapacağız. Hatta 2019 yılındaki seçim beyannamesinde bizim bir vaadimiz de mahalle sözleşmeleriydi.


TARIM AKADEMİSİ ATA TOHUMU İLE GÖZ DOLDURUYOR:

Düzce Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Tarım Akademisi, 2026 yılının ilk yarısında yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. Ata tohumu yetiştiriciliğinde iddialı olan ekipler, Düzce'nin bereketli topraklarında yetiştirilen 50 bin adet ata tohumunun hem sürekliliğini sağlıyor, hem de yetiştirilen fideleri Düzcelilere ücretsiz şekilde ulaştırıyor.