AK Parti'deki "Abbas Yolcular"

Yakın dönem siyasi partiler sürecine baktığımızda partilerde de ara ara kırılmaların, ayrılmaların olduğunu okumuş ya da duymuşuzdur. 1983'te rekor oy ile iktidara gelen Anavatan Partisi bu ifademizin en belirgin örneğidir.Bu dönemde de "Abbas Yolcu" deyimi gündemdeydi, bu deyim bugün de geçerliliğini korumaktadır.
Araştırmalar, gözlemler ve vatandaşın öngürüsünden oluşan düşüncem ile İşte AK Parti'deki "Abbas Yolcular"
1-Yüzer Gezerler: Bu kesimin bir emeği ya da bir iddiası yoktur.Bir yerlerden referans bularak, partiye yerleşmiş gruplar.Bunlar şu anki duruma göre "Yüzer Gezerlik" güzergahlarına yön vereceklerdir.
2-"Bekle Gör" yöntemini benimseyenler: Bu kesim iki gruba ayrılır: a- Başkanlık koltuğunu kaybedenler. b- Seçimlerde aday adayı olup ta aday gösterilmeyen lerden oluşmaktadır.Bu kesimler, ortamın gidişine göre başka partilere mutlaka geçeceklerdir.Ancak şu an nabız yoklama aşamasındadırlar.
3-Gazeteciler ve televizyon yorumcuları: Ne şiş yansın ne de kebap bakış açısına göre kulvar değiştirmeye aday birçok kişiyi farklı kulvarlarda göreceksiniz.
4- "Öküz öldü, ortaklık bozuldu". Atasözünü icraata geçirecek olanlar:Yani bu atasözü, bir işte veya ortaklıkta bir sorun çıktığında, işbirliği veya ortaklığın da genellikle sona erdiğine işaret için söylenmiştir. Önceki belediyeler ile iş yapanlar, başka kesimdeki belediyeler ile hem siyasal hem de ticari anlamda iş yapacaklardır.
5-Seçim bölgelerinde başarısız olun bazı teşkilat mensupları da yavaş yavaş "Abbas Yolcu" hazırlığına başlayacaklardır.
6-Sanatçılar,şarkıcılar, belediyelerde sürekli konferans veren akademisyenler, araştırmacılar da yeni belediye ve partilere yelken açacaklardır.