Küçük hatalar, bazen kötü sonuçlar doğurur

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önceki gece SÖZCÜ TV'deydi...

Özel, moderatör İpek Özbey, Uğur Dündar ve Deniz Zeyrek'in sorularını cevaplandırırken, Arap harfleri konusunda kamuoyunda kendisine yöneltilen sert eleştirileri de cevaplandırdı.

"Trol ordularının" kendisine saldırdığını iddia eden ve sokakta böyle bir tepki olmadığını söyleyen Özel'in savunmasını dikkatle dinledim. Doğrusu beni tatmin etmedi!

Özel, geçen hafta bir TV kanalında, Arap harfleriyle yazılmış tabelaları kaldırmak isteyen CHP'li Belediye Başkanları'na kızarak 'Bizim belediye başkanlarımız çiğ popülizmin aktörleri olmayacaktır. Arapça tabelalara yapılan saygısızlık, ana dili Arapça olan 6 milyon Türk vatandaşına saygısızlıktır." demişti.

Önce şunu belirtelim: Kamuoyunun itirazı Arapça'ya değil, Arap harflerine idi...

Atatürk devrimlerine sadık birçok yurttaş "Biz Özgür Özel'e yazı devrimini, Atatürk inkılaplarını yok sayarak gericilere hoş görünmesi için mi oy verdik" diye tepki gösterdi.

"Harf Devrimi" yapmış bir partinin Genel Başkanlık koltuğunda oturup da Arap harfleri ile yazılmış, yasalara aykırı tabelaları savunmak Özgür Özel'e uygun düşmedi!

1 Kasım 1928'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen ve 92 yıl sonra hâlâ yürürlükte olan 1353 Sayılı Harf Kanunu, Arap harflerinin kullanılmasını yasaklıyor.

CHP'nin kurucu Genel Başkanı olan Atatürk'ün yaptığı devrimlerin en önemlilerinden olan "Harf Devrimi"ne uymak kanun emridir.

Bilerek ya da bilmeyerek Devrim Yasaları'nı çiğneyen Özgür Özel, Anayasa'ya saygı duymadığını söyleyen AKP'lilerle aynı paralele düşüyor.

Prof. Dr. Hikmet Sami Türk ülkemizin önde gelen hukukçularından biridir ve 1999-2001 yılları arasında Adalet Bakanlığı yapmıştır.

Yazılı bir açıklama yapan Hikmet Sami Türk, Arap harflerini savunan Özgür Özel'i eleştirerek şöyle diyor:

"CHP'li belediyelerin iş yeri tabelalarının Arap harfleri ile değil, Türk harfleri ile yazılmasını zorunlu tutmasını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Arapça alerjisinin hortlaması', CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de 'Çiğ popülizm' olarak nitelemesi doğru olmamıştır.

Yazı devrimi yapan Atatürk'ün kurduğu CHP'nin bugünkü Genel Başkanı'nın, Arap harfleriyle yazılan tabelalar konusunda doğru uygulamayı yapan