CHP ile kapışan parti sonunda kapanıyor!

16'ncı Dönem CHP Milletvekili Rahmi Kumaş'tan ilginç bir mektup aldım.

Birleşmiş Milletler Türk Derneği Onursal Başkanı olan hukukçu Rahmi Kumaş, tüm partileri uyararak:

"CHP ile uğraşmayın, CHP ile kapışmayın, CHP tekin değildir." diyor ve Cumhuriyet'le aynı yaşta olan CHP'nin 100 yıldır yaşayabilen tek parti olduğunu hatırlatıyor.

Politikaya farklı açılardan bakan Rahmi Kumaş uzun yılların tecrübelerine dayanarak şunları yazıyor:

"CHP tekin değildir" başlıklı değerlendirmemi saygıyla sunuyorum.

Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra, siyaset alanında görülen siyasal partilerden varlığını sürdüren, Cumhuriyeti kuran, göbek adı 'Halk Fırkası' olan Cumhuriyet Halk Partisi'dir.

12 Eylül faşizm dönemi bu değerlendirmeye girmez.

CHP ile Terakkiperver Cumhuriyet ve Serbest Cumhuriyet Fırkaları'nın (partilerinin) kapışması Atatürk'le aşılmıştır.

Sert kapışma Demokrat Parti (DP) ile CHP arasında görülmüş olup, 10 yıl sürerek DP'nin 27 Mayıs kayalıklarına çarpmasıyla sona ermiştir.

Demokrat Parti'nin mirasçısı Adalet Partisi, Anavatan Partisi, Milli Selamet Partisi kapışmaları da onların tüzel kişiliklerinin sona ermelerine yol açmıştır.

Görülmüştür ki, 100 yıldır CHP ile kapışan her parti eninde sonunda kapanmaktadır!

Bu saptamayı Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) yöneticilerine, demokrasi adına sunarım. İYİ Parti de bu kaçınılmaz sondan kurtulamayacaktır! (Rahmi Kumaş 16. Dönem Milletvekili)

Uzun sözün kısası:

16'ncı Dönem Milletvekili Rahmi Kumaş'ın tespitleri gerçekçi görünüyor. Onun dediği gibi Cumhuriyet'le yaşıt olan CHP, 100 yıldır ayakta... Hiçbir fırtına, hiçbir askeri darbe Atatürk'ün partisini yıkamadı... "Düştü-kalktı" "Kapatıldı-açıldı" ama yoluna her zaman devam etti. Şimdi Türkiye'nin birinci partisi...

CHP ile aynı fırtınaları, darbeleri gören diğer partilerden hiçbiri ayakta kalamadı.

Müjdat Gezen: "Atatürk ile bir duble rakı içmek isterdim"

Ulus olarak sıkıntılarla dolu, üzücü bir dönemden geçiyoruz.

Adaletsiz gelir dağılımı... Hukuksuzluk... Derinleşen yoksulluk, toplumun üzerinde yıpratıcı bir etki yaratırken Müjdat Gezen'in kitabının adı bile insanların yolunu aydınlatan bir ışık gibi: