"Bayramı bayram olmaktan çıkarttılar!"
Özgür Özel söylüyor bunu...
Haklıdır... 50 yıldır böyle huzursuz, tatsız, üzücü bir bayram görmedim!
Ülkeyi yönetenler bu başarılarıyla (!) övünebilir.
Hak aramak için meydanlara koşan herkesin "Sokak teröristi" ilan edildiği hazin günler yaşıyoruz.
Başlangıçta Özgür Özel'e tereddütle bakıyordum...
Hele, CHP genel başkanı seçildikten sonra "Yumuşama, normalleşme" diye Saray'a yaklaşmasına hiçbir anlam verememiş, büyük bir yanlış yaptığını düşünmüştüm.
O günlerdeki görüşlerimi bu sütunda yazmıştım da...
Özgür Özel için "Yetenekli bir politikacı" ama "Lider değil" diye düşünüyordum. Fakat...
Yaşadığımız şu son olaylar fikrimi değiştirdi.
Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanıp Silivri Cezaevi'ne kapatılmasından sonra Özgür Özel gerçekten iyi bir liderlik örneği gösterdi.
Geceler boyunca süren Saraçhane mitinglerinde ve 2 milyon 200 bin kişinin katıldığı Maltepe'deki büyük mitingde görkemli bir performans sergileyen Özgür Özel, Türkiye'nin sesi oldu.
Kamuoyunun, büyük bir haksızlığa uğradığına inandığı Ekrem İmamoğlu, bundan daha iyi savunulamazdı...
Özgür Özel, seçildiği günden bu zaman kadar sadece CHP genel başkanı idi ama şimdi CHP lideri oldu.
Enerjik, dinamik, sözünü esirgemeyen, korkusuz bir lider... Türkiye'nin buna ihtiyacı vardı. Millete güven verdi, insanlarımızın geleceğe umutla bakmalarını sağladı.
Bu enerjisini, bu üstün performansını devam ettirdiği sürece halkın ona olan sevgisinin büyüyeceğini düşünüyor (eleştiri hakkımı baki tutarak) onu kutluyorum.
Özgür Özel'in, bayramın birinci günü, İmamoğlu'nun tutuklanmasına karşı Trabzon'da başlattığı imza kampanyası ilginç...
"Ekrem Başkan, iftiralarla, yalancı tanıklarla, hukuksuzlukla özgürlüğünden alındı" diyen Özel, imza kampanyasının dünya siyaset tarihinin en büyük halk hareketi olacağını söyledi ve;
"Bu kampanya sadece bir adayın özgürlüğü değil, demokrasinin ve milli iradenin yeniden inşası için bir ilk adımdır. O imzalar geleceği kuracak, gençlerin, kadınların, yoksulların, dışlanmışların umutlarını taşıyacak. Bu ülkeyi yeniden adaletle buluşturacak" dedi.
CHP, 81 il, 973 ilçede mahalle mahalle, sokak sokak, İmamoğlu için imza toplayacak. Her imza "Cumhurbaşkanı adayımı yanımda, sandığımı önümde görmek istiyorum" diyen insanların sesi olacak.
Özgür Özel, "İmza kampanyamız, bu memlekete umut getirecek bir direnişin bayramı olacak"

85