Mansur Yavaşın ilginç rakibi Turgut Altınok

AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Bakan Adayı Turgut Altınok, Başkent'in ilçelerinde görkemli seçim gezileri yapıyor, kendisine çok sayıda çakarlı ve siren tertibatlı araçlar eşlik ediyor.

Lüks otomobillerin yer aldığı konvoylarda, çakarlı araçların müthiş sirenlerinin de açılarak yerin göğün inletilmesi belki ilgi çekici ama aynı zamanda ürpertici!

"İtibardan tasarruf olmaz" görüşünde olan AKP'nin Ankara adayı Turgut Altınok da gövde gösterisi için bu kuralı uyguluyor...

Ben İstanbul'da yaşadığım için AKP'nin Ankara adayı Turgut Altınok'u pek tanımıyorum. Merak ettim, Ankaralı gazeteci arkadaşım Faruk Mangırcı'ya "Altınok nasıl bir siyasetçidir" diye sordum.

"Anlatayım" dedi.

Uzun yılların gazetecisi, deneyimli ve iyi haberci arkadaşım Faruk Mangırcı'nın anlattıkları özetle şöyle:

"Sana bir belge yollayacağım. O belgeyi Turgut Altınok'un başkanlık yaptığı Keçiören Belediyesi'nin internet sitesinden aldım.

Altınok, normalde ortaokul mezunu iken Keçiören Belediye Başkanı seçildiği 1994 yılından sonra Keçiören'deki Kalaba Lisesi'ni dışarıdan bitirdi.

Daha sonra (1997 yılında) Azerbaycan'da İlham Aliyev'in kayınpederinin sahibi olduğu Özel (yani paralı) Batı Üniversitesi'nden bir hukuk diploması aldı.

Belediyenin internet sitesinde böyle yazılmıyor tabii... "Uluslararası alanda yüksek öğrenim yaptı" diye bir ifade kullanılıyor.

Ayrıca aynı sitede 'Asıl mesleği avukatlık' deniliyor ama Türkiye'de denkliği olmayan özel bir okuldan alınan diplomadan sonra avukat olunamayacağı için Adalet Bakanlığı'nda ve Ankara Barosu'nda kaydı yok."

Faruk Mangırcı, Keçiören Belediyesi'nin internet sitesindeki Turgut Altınok'la ilgili ekran görüntüsünü de gönderdi.

Turgut Altınok ne kadar çok parti değiştirmiş!

İki dönem MHP ve Fazilet Partisi'nden, geçen dönem de Büyük Birlik Partisi'nden aday olmuş. Şimdi de 4'üncü partisi AKP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı...

31 Mart'ta CHP'nin adayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile yarışacak.

Daha önce pek tanımadığım Turgut Altınok hakkında böylece bilgi edinmiş oldum.

Başkentte yaman bir seçim mücadelesi yaşanacağı anlaşılıyor.

Çünkü AKP