Gitmek mi, kalmak mı zor Sen bunu Ali Erbaş'a sor!

Diyanet İşleri Başkanı'nın görevlerinin başında, İslâm dinini sevdirmek, yüreklere Allah ve din sevgisi aşılamak gelir.

Bizim Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bunu yapıyor mu Hayır, yapmıyor!

Tam tersine insanları (özellikle gençleri) dinden soğutuyor.

Yapılan araştırmalarda birçok gencin "Deizme" yöneldiğini görüldü.

"Deizm" bilindiği gibi "Allah'a inanıp, ancak hiçbir dini kabul etmeyen bir görüştür. Deistlere göre Allah vardır, kâinatı yaratmıştır ama şimdiki zamana karışmaz."

Bu konudaki anket sonuçları bile Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı uyandırmadı ve o bildiğini okumaya devam etti.

★★★

Halkımızın çok büyük bir kısmının tepkisini çeken Atatürk düşmanlığı, gösterişli harcamalar, lüks otomobil merakı, görkemli dünya gezileri ile dikkati çeken Ali Erbaş'ın hutbelerinde Atatürk'ün adı yok!

- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ocuk Bayramı,

- 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı,

- 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi ulusal günlerdeki hutbelerde bile, bu ülkenin kurucusu ve kurtarıcısı Atatürk'ün adını anmadı Ali Erbaş, onu yok saydı ve saymaya devam ediyor.

Sonuç ne oldu

Yürekleri Atatürk sevgisiyle dolu olan milyonlarca yurttaş "Böyle bir din adamı, insanı dinden soğutur" diye onu sert bir şekilde eleştirdi... "Nefret ettik" diyenler de az değil!

★★★

Atatürk, Diyanet İşleri'ni 3 Mart 1924 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden çıkarttığı bir kanunla kurmuştu.

Amaç, İslâm dininin inançları, ibadet ve ibadet yerlerini yönetmek, ahlâk esaslarıyla ilgili işleri yürütmek, din konusunda halkı doğru bir şekilde bilgilendirmek, aydınlatmaktı.

Şimdiki Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Atatürk sayesinde geldiği bu mevkide Atatürk düşmanlığı yaparak maalesef kötü puan aldı.

★★★

Ali Erbaş'ın Diyanet'teki görev süresi 14 gün sonra, 17 Eylül 2025 tarihinde doluyor.

Peki, çekip gidecek mi

Türk ulusu, Atatürk ve laik Cumhuriyet düşmanı bu adamdan kurtuluyor mu

Aslında öyle olması lâzım... Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanuna göre bir başkan en fazla 2 defa seçilebiliyor.

Başkent kulislerinde Ali Erbaş'ın, yaş sınırı olan 67 yaşına kadar 4 yıl daha görevde kalmak istediği, bu konuda kulis faaliyetleri yaptığı konuşuluyor.

Erbaş ve çevresi görev süresinin uzatılması için mevzuat değişikliği yapılmasını bekliyor.

42 ülkeyi gezen ve bir o kadar daha gezmek istediği anlaşılan Ali Erbaş'a makam çok tatlı geldi, bırakmak istemiyor ama öyle görünüyor ki;