Duy da inanma!

Her yerde Erdoğan var...

İstanbul, Ankara ve İzmir'den, Adana, Malatya, Zonguldak'a kadar tüm illerin Belediye Başkan Adayı tek başına Cumhurbaşkanı Erdoğan sanki!

"Tek Adam Rejimi"nin doğal sonucu olarak bütün illerde seçmene o muhatap oluyor.

70 yaşında ve meydanlarda... Gerçekten büyük enerji...

İzmir'de, Malatya'da, Elazığ'da, Zonguldak'ta, her ilde, her yerde AKP Büyükşehir Belediye Başkan adayları için oy istiyor.

Tabii ki, İstanbul'da Murat Kurum'u, Ankara'da Turgut Altınok'u kazandırmak için de, CHP adayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı dilinden düşürmüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "31 Mart seçimleri benim için bir final. Yasanın verdiği yetkiyle bu seçimler son seçimim." diyerek seçmenin duygularına hitap etti.

Peki, 31 Mart gerçekten Erdoğan'ın son seçimi mi

Kendi hesabıma ben buna inanmam!

Benim bildiğim Erdoğan siyaseti kesinlikle bırakmaz.

Mevcut yasalara göre yeniden aday olamıyor ama Meclis'te parmaklar kaldırılınca Anayasa dahil her yasa değiştirilebilir, önünde engel kalmaz!

Bu konuda ciddi işaretler var...

AKP - MHP yeni bir anayasa üzerinde çalışıyor. Bu anayasada bir kişinin iki defa seçilme şartı kaldırılabilir! Bundan başka, Meclis erken seçim kararı aldığı taktirde Erdoğan 3'üncü (aslında 4'üncü) defa aday olabilir.

Ayrıca... Erdoğan'ın "Son kez" demesi ilk değil. Geçtiğimiz yıllarda da "Milletten son kez oy istiyoruz." dediğini hatırlatalım.

Sözün özü: Seçmen bıraktırmadıkça Erdoğan siyaseti bırakmaz!

3. defa aday olmanın yolu!

Anayasa değişse de, değişmese de Erdoğan'ın yeniden aday olma şansı bitmiş değil. 3'üncü (fiilen 4'üncü) defa Cumhurbaşkanı adayı olabilir.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç:

"Meclis'te 5'te 3 çoğunlukla seçimlerin yenilenmesi (erken seçim) kararı alınırsa Sayın Erdoğan'a 3'üncü dönem için adaylık yolu açılır." dedi.

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da Erdoğan'ın bir kez daha aday olabilmesinin yolunu şöyle gösterdi:

"Anayasa'ya göre bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir. Ancak yine Anayasa'ya göre Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından seçimlerin yenilenmesine (erken seçime) karar verilmesi halinde Erdoğan'ın üçüncü defa aday olması anayasal hakkıdır. Yarınlar ne getirir bilinmez."

Eski ve yeni Adalet Bakanları'nın bu sözlerinden anlaşılan şu:

Erdoğan, Meclis'te 5'te 3 çoğunluğu bulursa,