Pahalılıkla boğuşan halk geçim derdinde, AKP ise yeni anayasa peşinde...
Millet yediği ekonomik darbelerden yılmış, perişan olmuş durumda ama umurlarında mı
Hiç üşenmedim, sabahtan akşama kadar elli-altmıştan fazla vatandaşa "Anayasa değişikliğiyle ne kadar ilgileniyorsunuz" diye sordum.
Sonuç: SIFIR!
Bir kişi bile ilgilendiğini söylemedi. Çoğunun yeni anayasa yapılacağından bile haberi yoktu! Bazıları "Neden değiştiriyorlar ki Şimdiki anayasanın nesi var" diye sordu.
Zaten gerçek olan şu: Anayasa'ya saygısı olmayan, Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulamayan iktidar, millet için değil, kendisi için anayasa (yani BANA YASA) yapmak istiyor.
Millet için yapılan anayasa, milletin onayına sunulur. Oysa iktidar, DEM Parti oylarını da alarak 400 milletvekilini bulup, Anayasa'yı, "Halk oylamasına" gitmeden Meclis'te değiştirmek istiyor.
Yeni Anayasa'nın en önemli maddelerinden birinin, Cumhurbaşkanı'nın görev süresindeki sınırın kaldırılması, ömür boyu başkanlık yolunun açılması olacağı konuşuluyor.
AKP, 23 yıldır iktidarda...
3'ü referandum yoluyla olmak üzere Anayasa'yı 12 defa değiştirdi.
177 maddelik Anayasa'nın 134 maddesi yeniden düzenlendi.
AKP iktidarı, dörtte üçünü bizzat kendisinin yaptığı Anayasa'yı da uygulamadı.
Ayrıca... Anayasa değiştirildi diye memlekette iyiye giden bir şey olmadı.
Şimdi Yeni Anayasa istiyorlar.
Bunun için "Terörsüz Türkiye" sloganıyla başlattıkları Kürt Açılımı nedeniyle Meclis'te DEM Parti'nin desteğini de alacaklar.
Ancak, DEM Parti yöneticilerinin Anayasa'ya mutlaka konulmasını istedikleri maddelerde uzlaşma olacak mı Bu bilinmiyor!
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa taslağını hazırlayacak olan 11 kişilik heyeti açıkladı. Bunların hepsi AKP'li.
Ne yapacak bu kurul
Millet için değil, her olaya AKP gözlüğüyle bakan, kendi zihniyetine göre bir taslak hazırlayacak!
Hak, hukuk, adalet falan hikâye!
Eğer gerçekten sivil, özgürlükçü, demokratik değerlere sahip, ilerici bir anayasa isteselerdi, komisyonun hepsi AKP'li olur muydu
Tamamı AKP'li olan Anayasa Komisyonu'nda yer alan 11 isim:
- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,
-

77