İsrail faşizmi Gazze'de 65 bin Müslüman Filistinli'yi katletti!
ABD Başkanı Trump destekli "21'inci Yüzyılın Soykırımı" bu! İnsanlık suçu!
Gazze'de vahşi, gaddar, hain saldırılar acımasızca devam ediyor, çoluk-çocuk herkes öldürülüyor.
İslâm ülkeleri ne yapıyor Hiçbir şey!
Dünyada 57 İslâm Ülkesi var.
İsrail'in Gazze'de uyguladığı içler acısı soykırıma karşı kınama dışında hiçbir şey yapmıyorlar!
"İslâm İşbirliği Teşkilatı" Doha'da üst düzey bir toplantı yaptı. "Ne karar alınacak" diye herkes heyecanla bekledi, fakat, "zirveden zırva çıktı!" İçi boş bir kınama dışında karar alınmadı!
Ortada sadece hamaset, sadece lâklâk var! Eylem Yok!
★★★
57 İslâm Ülkesi, bir Güney Afrika, bir İspanya kadar olamadı.
Müslüman ülkeler, lâfla vakit geçirip, hamaset yaparlarken, Güney Afrika Hükümeti, Adalet Divanı'nda dava açıp katil Netanyahu'yu "Soykırımcı olarak" sanık sandalyesine oturttu!
İspanya ise, büyük bir insanlık örneği vererek İsrail'e yaptırımlar uyguladı, askeri anlaşmaları iptal etti, tüm dünyayı soykırımcılara karşı tavır almaya davet etti.
Başbakan Sanchez, İsrail'e silah satışını durdurmanın ve tüm askeri anlaşmaları feshetmenin yanı sıra aldıkları kararları şöyle açıkladı!:
1) 2026 yılı Eurovision Yarışması'nda İsrail yer alırsa, İspanya olarak biz katılmayacağız!
2) İsrail futbol takımı Dünya Kupası'nda sahada olursa, İspanya olarak biz Dünya Kupası'nda yer almayacağız!
3) İspanya kurbanların yanında, saldırganların karşısındadır. Gazze'deki insan hakları ihlallerini soruşturacağız. İsrail'e yaptığı suçlar nedeniyle yaptırım uygulatacağız!
4) Tarih, Gazze'ye karşı duyarsız kalan ülkeleri ve onların liderlerini yargılayacaktır!
★★★
İnsanlık budur işte... Trump ve Netanyahu gibi gözleri dönmüş güçlülerin değil, mazlumların yanında yer almaktır insanlık!
Müslüman ülkelerin ya korkudan ya da çıkarları nedeniyle kabullendikleri bu durum tam anlamıyla zillettir! Zayıf, aciz, itibarsız ve kişiliksiz olmaktır.
Güney Afrika'dan sonra İspanya'nın da bu soylu hareketi İslâm dünyasını bir parça olsun utandırmış mıdır acaba
Unutmasınlar! Sıra onlara da gelebilir! Amerika ve İsrail bu yayılmacı, vahşi siyasetten ve mazlumları ezmekten vazgeçeceğe benzemiyor!
Din adamı merhametli,
şefkatli ve yurtsever olmalı
Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı