Türkiye'nin partisi nasıl olunur

"İçeride ana muhalefet partisi, dışarıda Türkiye'nin partisi olacağız" sözü CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e ait.

Şayet siyasette yumuşama süreci veya Özgür Özel'in daha çok tercih ettiği deyimiyle normalleşme süreci işleyecekse Özgür Özel'in bu sözü ayrı bir önem kazanıyor.

Dışarıda Türkiye'nin partisi olmak, daha önce CHP nezdinde yapılmayan neleri bugün yapmayı gerektirir

Sıralayalım;

Her şeyden önce Türkiye'nin küresel kuşatmaya karşı verdiği mücadelenin her boyutunda, her safhasında var olmak ve güç vermek gerekir.

Buna bağlı olarak sınır ötesi askeri harekatlar ve operasyonlar için Mehmetçiğin Gazi Meclis'in istediği Suriye-Irak ve Libya yetki tezkerelerine "evet" demeyi gerektirir.

Mavi Vatan stratejisine sıkı sıkıya bağlılık gerektirir.

Mavi Vatan vurgusu saldırganlık olarak algılanır diyen, 30 yıllık emperyalizmin Karabağ işgalinden kurtuluşuna Türkiye'nin verdiği desteği, emperyalist odakların ağzıyla karalamaya çalışan başdanışmanlarla artık çalışmamak gerekir.

PKKPYD-YPG bize mi saldıracak diyerek, Suriye'den, Irak'tan yönelen emperyalist şer hevesi artık görmezden gelmemek gerekir.

Kıbrıs davasında, adanın iki devletli olması hedefine destek olunması gerekir.

15 Temmuz direnişini gölgelemeye, karalamaya dayalı FETÖ lügatinden çıkmış olan, 15 Temmuz'a kontrollü darbe, tiyatro gibi çirkin yakıştırmalardan artık uzak durmak gerekir.

Savunma sanayiinde milli teknoloji hamlelerini küçümseyici, yok sayıcı, yıpratıcı yakıştırmalara artık meyletmemek gerekir.

Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını giderecek hamlelerini, sahip olduğu hidrokarbon filosunun kıymetini bilerek sahip çıkmak gerekir.

"Hükümet dünyanın en doğru işini bile yapsa onu alkışlayacak halimiz yok" anlayışının artık benimsenmemesi, yanlışa yanlış derken artık doğruya da doğru diyebilme iradesinin gösterilmesi gerekir.