Siyaset nedir Siyasetçi kimdir

Siyaset; saygınlık alanı, erdem alanıdır. Saygıdeğer kimliklere, erdemlilere yakışır. Siyaset; sorumluluğu en yüksek, ulvi karakteri ağır basan, karşılık beklemeksizin hizmet üretme ve sunabilme iradesidir. Ülke ve millet sevdasıdır.

Siyaset; sorun çözme, yenilik üretme, zorlulukların üstesinden gelebilme yeteneğidir. Siyaset; kararlılıktır. Siyaset; samimiyettir. Siyaset; dürüstlük, özü sözü bir olmaktır.

Siyaset; verilen sözleri tutmak, halkı yanıltmamak, aldatmamaktır.

Siyaset; halkı hor görmemek, kibirlenmemek, koltuk şehvetine kapılmamaktır.

Siyaset; seçmene verilen sözleri, vaatleri unutmamaktır.

Siyaset; verilen sözlerin, vaatlerin yerine getirilmesi seçmene, halka duyulan sarsılmaz saygı olduğu gerçeğini de unutmamaktır. Seçmeni, halkı kıymetli görmektir.

Siyaset; verilen sözleri, vaatleri unutmanın, yerine getirmemenin mahcubiyetini hissetmektir. Bu mahcubiyetin tesiriyle halkın, seçmenin karşısına çıkmaktan edep etmektir.

Siyaset; olmayanı varmış gibi, var olanı yokmuş gibi göstermenin, neyin gerçek olduğu değil halkın neye inandırıldığı önemlidir sahteliğinden her koşulda uzak durmaktır.

Siyaset; yalanı, dolanı, sahteliği, düzenbazlığı, hokkabazlığı asla içinde barındırmamaktır.

Siyaset; halka karşı sahici ve samimi olmaktır.

Siyaset; yetkinlik, donanım, liyakat, birikim gibi hususların önemsenerek kıymetlenmesi, ülke ve millet sadakatinin sarsılmaz olmasıdır.

Siyaset; kişisel çıkarların hakimiyetine asla izin vermemektir.

Siyaset; doğruluktur, dürüstlüktür, paranın asla satın alamayacağı kimliklerin şahsiyetli, sağlam duruşudur.