Gazze'yi unutan insanlığını unutur

Eli kanlı bebek katillerinin Gazze'de, Filistin'de soykırımı sürüyor. Hiçbir değer yargısı, hiçbir hu-kuk kuralı, hiçbir adalet anlayışı, hiçbir uluslararası kurum, kuruluş, yapı bu vahşeti soykırımı, in-sanlık dışılığı durdurmaya yetmiyor.

Tek başına Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan soykırımı durdurabilmek için büyük çaba sergiliyor. Uluslararası her buluşmada, her zeminde Cumhurbaşkanı Erdoğan soykırıma dikkat çekerek, soykı-rıma karşı mücadele, dayanışma, eylem çağrısını her fırsatta yapmaya devam ediyor. Türkiye; Ulus-lararası Adalet Divanı'ndaki (UAD) İsrail davasına müdahil oluyor, dünya genelinde tüm devletle-rin harekete geçmesi için adım atmış oluyor.

Öte yandan Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM), İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve diğer üst düzey yetkililer hakkında tutuklama kararı çıkarma ihtimalini özellikle İsrail yayarak, müt-tefiklerinden destek görme hesabını yapıyor. Hemen de karşılık buluyor.

12 ABD'li senatör UCM'ye mektup yazarak, mahkeme yetkililerine ve ailelerine açık tehditler sa-vuruyor. Mektupta; "İsrail'i hedef alırsanız biz de sizi hedef alırız" diyen 12 Cumhuriyetçi Senatör, mahkemenin İsrail'e yönelik bir hamlesini sadece İsrail'in değil ABD'nin de egemenliğine yönelik bir hamle olarak yorumlayacaklarını, yürütülen soruşturmanın müteffiklerine yönelik siyasi saldırı olarak kabul edeceklerini belirterek mektupta; "Eğer raporda belirtilen önlemleri alırsanız ABD'nin UCM'ye verdiği tüm desteği sona erdirecek, çalışanlarınıza ve ortaklarınıza yaptırım uygulayacak, sizi ve ailelerinizi ABD'ye girişten men edeceğiz" ifadelerine kullanarak, hukuk dışı, ahlak dışı, insanlık dışı tehditler savuruyor.

Diğer yandan ABD'nin Cumhuriyetçi Senatörü Lindsey Graham da azgınlıktan, gözü dönmüşlük-ten geri kalmıyor; "İkinci Dünya Savaşı'nda, Hiroşima ve Nagazaki'ye bomba atarak savaşı sonlan-dırmaya karar verdik. Bu doğru bir karardı. İsrail, Yahudi bir devlet olarak ayakta kalabilmesi için gereken her şeyi yapmaya hakkı var" diyerek, İsrail'e Gazze'de nükleer silah kullanması tavsiye-sinde bulunuyor.