Başaracağız...

Türkiye'nin verdiği mücadelenin özünü, işleyişini, nedenlerini, zorunluluğunu anlayamayanların, anlayıp da içselleştirmeyenlerin, kayıtsız kalanların ülkeye hayrı dokunamaz.

Özellikle son 10-12 yıldır ivmelenen küresel kuşatmaya karşı direne direne, çarpışa çarpışa verilen mücadele; enerjiden ekonomiye tam bağımsızlık mücadelesidir. Bu mücadelenin hasmı da; sömürgeci emperyalizmdir, küresel sömürü ve terör baronlarıdır, Evanjelist ve Siyonist odaklardır, onların kullandığı maşalarıdır.

Yeryüzünde bir başka ülke yoktur ki, tüm terör örgütlerinin kuyruklarını birbirine bağlayan ve sözde müttefik olan aktörlerin hedefinde olsun.

Nedir dertleri Türkiye'yi zapturapta almak, ufalamak, küçülterek, bugününe ve geleceğine hükmetmek, Soğuk Savaş döneminin blok bağımlılığından sıyrılmasını engellemek, merkez ülke Türkiye jeopolitiğinin gereği olarak çıkarları doğrultusunda çok seçenekli, çok bileşenli ilişki dinamiğinin önünü kesmek.

Emperyalizmin karakol işlevli garnizon devletleri olan; İsrail, Yunanistan, Ermenistan yanına PKKYPG terör örgütü eliyle dördüncüsü de eklenerek, Türkiye'nin merkezinde olduğu jeopolitik sinir uçlarını emperyalizmin çıkarları için kullanabilme hedefini bozan Türkiye emperyalizmin hasmıdır. Verdiğimiz mücadelenin özü de, ruhu da, işleyişi de budur. O yüzden de Türkiye için güvenliğin kapsamı genişlemiştir. Enerjiden, ekonominin her alanına, siyasi ve sosyal süreçlerin ve unsurların her bileşenine yönelik kapsayıcı güvenlik ihtiyacı esastır.

Kabul edilmelidir ki; Türkiye'yi hedefe koyan şer odakları, hamleleri dış cephede sonuç alamadıkça iç cepheye yönelik şer hevesine kapılıyor. PKKYPG terör örgütünün siyasi kolu DEM, CHP'yi etkisi altına alıyor, gücünden yararlanıyor, DEM'in olduğu belediyelerde İstiklal Marşı okunmasına karşı çıkılıyor, bölücü dil ve uygulamalar yaygınlaştırılmaya çalışılıyor, tüm bunlar için CHP'den tepki gelmiyor. Öte yandan milli teknoloji hamlesinin önemli ismi Selçuk Bayraktar hedefe konuyor, dışarıdan PKK yandaşı emperyalizmin unsurları ona saldırdıkça içerdeki işbirlikçileri daha da azgınlaşıyor.