ABD üniversitelerinden ve Senatör Sanders'tan içimizdeki Siyonist sevicilere...

Siyonist İsrail'in Filistin'de, Gazze'de soykırımı pervasızca sürüyor. İnsanlık onuru yok edilmeye devam ediyor. Başta ABD olmak üzere Batı'nın sömürgeci emperyalist ülkelerini yönetenlerin desteğiyle işgalci, soykırımcı, bebek katili, Siyonist İsrail sınır tanımıyor, Birleşmiş Milletler (BM) kararlarını takmıyor, uluslararası kurumların iradelerini yerle bir ediyor. Bu duruma seyirci kalanlar da bu suça ortak olmaya devam ediyor.

Tüm bu insanlık dışılığın yanı sıra bir yandan da vicdanı çoraklaşmamış, zihni kelepçelenmemişlerin feryadı, isyanı, tepkileri sürüyor. Dünyanın birçok yerinden vicdanlılar hareketi seslerini yükseltmeye devam ediyor.

En son ABD'de üniversitelerde başlayan tepkiler giderek büyüyor yeni katılımlarla dalga dalga yayılıyor. Üniversite, bilginin bilince dönüştüğü yerin adıdır. Gazze'de yaşanılanların insanlığı yok eden vahşetini görebilenlerin, bunu bilince taşıyarak, sessiz kalamayanların yeridir üniversite. Vicdanın sesi, zihnin berraklığı ve özgürlüğüdür üniversite.

ABD'de üniversitelerde başlayan bu hareket insanlık adına umut vericidir. Üniversite hocalarının öğrencileriyle dayanışma içinde sergilendikleri onurlu duruş takdire şayandır. ABD yönetiminin emperyalist refleksine tepkidir. İnsanlığa sahip çıkma iradesidir.

Üniversitelerin derinleştirdiği bu tepki atmosferine destek olanların varlığı da umut vericidir. Yahudi olmasına rağmen ABD Senatosu'nda bağımsız Vermont Senatörü olan Bernie Sanders'ın, sergilediği tutum, verdiği tepki, yaptığı saptamalar da insanlık adına çok kıymetlidir.

Sanders, Amerikan üniversite kampüslerinde yayılan Gazze'ye destek ve İsrail'e tepki gösterilerini "antisemitik" olmakla suçlayan Netanyahu'ya; 'Aşırılık yanlısı hükümetinizin altı ay içinde 34 bin Filistinliyi öldürdüğünü ve yüzde 70'i kadın ve çocuk olmak üzere 78 binden fazlasını yaraladığını belirtmek Yahudi karşıtlığı ya da Hamas yanlısı olmak değildir. Bombalamalarınızın Gazze'de 221 binden fazla konutu tamamen yok ettiğini ve nüfusun neredeyse yarısı olan bir milyondan fazla insanı evsiz bıraktığını belirtmek Yahudi karşıtlığı değildir. Hükümetinizin Gazze'nin sivil altyapısını, elektriğini, suyunu ve kanalizasyonunu yok ettiğini belirtmek Yahudi karşıtlığı değildir. Hükümetinizin Gazze'nin sağlık sistemini yok ettiğini, 26 hastaneyi hizmet dışı bıraktığını ve 400'den fazla sağlık çalışanını öldürdüğünü fark etmek Yahudi karşıtlığı değildir. Netanyahu! Anti-semitizm, milyonlarca insana tarifsiz zararlar vermiş aşağılık ve iğrenç bir bağnazlık biçimidir. İsrail mahkemelerinde karşı karşıya olduğunuz suç iddianamesinden dikkatleri başka yöne çekmek için Yahudi karşıtlığını kullanmayın. Lütfen aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetinizin ahlaksız ve yasadışı savaş politikalarından dikkatimizi dağıtmaya çalışarak Amerikan halkının zekasına hakaret etmeyin. Eylemlerinizden dolayı sizi sorumlu tutmak Yahudi karşıtlığı değildir"