Mesele İstanbul, sadece İstanbul

Yarın Tüm Türkiye'de yerel seçimler için sandık başındayız. Demokrasi şöleniyle, millet iradesinin sandığa yansıyan kararıyla şehirlerimizi seçtiklerimize emanet edeceğiz.

İstanbul'un 39 ilçesinin yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanlığı'nı da ehline emanet edeceğiz. İdeal olan, asıl arzulanan, olması gereken; iBB'yi ehline emanet edebilmektir.

Şayet İstanbul'da yaşıyorsanız sizin için tek mesele İstanbul ve sadece İstanbul olmalıdır. Mesele İstanbul, sadece İstanbul diyeni fark etmektir. Ön yargılardan, karşıtlık girdabından, ideolojik sınırlılıktan, algılardan sıyrılarak, sadece İstanbul diyeni kıymetlendirmektir.

Sadece İstanbul diyen; İstanbul'un sorunlarını bilen, eksiğini gören, uygulanabilir, akılcı çözümler üreten ve bunları da vakit kaybetmeden gerçekleştirecek olandır.

Sevdası İstanbul olan, gecesini-gündüzünü İstanbul'a vakfeden, başında bareti, sırtında iş yeleği, ayağında botu eksik olmayan, çalışan, alın teri döken, sözünü tutan, vaatlerini unutmayan; mesele İstanbul, sadece İstanbul diyendir.

İstanbul için giderek risk artıyor. İhmal edilen her saat için deprem riski İstanbul'u tehdit ediyor. Bir saniyesinin ne denli kıymetli olduğunu asrın depremlerinde 11 ilimizde yaşadık. Bu mesele; ilgisizliğe, samimiyetsizliğe, kayıtsızlığa, şova, algıya, kişisel hırsa ve siyasi kariyer hesabına kurban edilemez. İstanbul'u; devlet-millet el ele, merkez-yerel güç birliğiyle seferberlik ruhuyla, büyük bir titizlikle, sarsılmaz kararlılıkla depreme hazır hale getirmek, mesele İstanbul, sadece İstanbul diyenlerin işidir.

Şayet İstanbul'da yaşıyorsanız, trafik çilesinin, ulaşımda çaresizliğinin her gün içindeyseniz o zaman sizin için mesele İstanbul, sadece İstanbul'dur. Bu durum çözülmez değildir. İlgisizlik, vurdumduymazlık, iş bilmezlik çaresizliğe mahkum etmiş gibi görünse de, kararlılıkla, bilgiyle, iradeyle İstanbul'un dillere düşmüş; "trafik çilesi" mutlaka çözülebilir. Bunun için öncelikle; mesele İstanbul, sadece İstanbul duyarlılığı gerekir.

İstanbul'u; Londra, Paris gibi metro ağıyla örmek, her bölgesine uzanan birbirine bağlanan muhteşem bir metro ağı oluşturmak mümkündür ve sadece İstanbul diyenin işidir.