Kılıçdaroğlu'nun FETÖ Çıkışında Son Durum

CHP'nin yönetim krizinde gözler, Özgür Özel ve ekibinin; delegelerden topladıkları olağanüstü kurultay talebini içeren imzaların, CHP Genel Merkezinde karşılık bulmaması üzere yargıya başvurularında.

Özgür Özel ve ekibi; topladıkları 833 delege imzasına karşılık Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetiminin kurultay kararı almaktan kaçındığını savunarak, sulh hukuk mahkemesinden sonuç almaya çalışacak.

Özgür Özel ve ekibi mahkemeden partiyi olağanüstü kurultaya götürecek bağımsız bir "çağrı heyeti" görevlendirilmesini talep edecek.

Şayet mahkeme bu talebi kabul ederse, CHP'yi olağanüstü kurultaya götürmekle görevli bir heyet oluşturulacak. O heyette Partiyi en geç 45 gün içinde olağanüstü kurultaya götürecek. Mahkeme talebi reddederse , o zamanda gözler Özgür Özel ve ekibine yönelecek. CHP'den ayrılma, yeni bir siyasi oluşuma yönelme niyetlerinin ilk sinyalleri daha belirgin şekilde alınacak.

CHP'de yaşanan yönetim krizinin seyri bir yana mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanlığına geri dönen Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP'de FETÖ ajanlarının olduğuna dair sözleri unutulmamalıdır. Üstelik bunun için partisinin kitlesinden ve halktan özür dilemişti, helallik istemişti. Sözünü ettiği FETÖ unsurlarını koyunlarında büyüttüklerini de ifade etmişti. Bu çarpıcı açıklamanın üzerinden bir ay geçti. Bugüne kadar bu çarpıcı açıklamanın derinine inilmedi. Daha somut konuşulmadı. İlk duyulduğunda merak edilen, bu FETÖ unsurlarının kimlerden oluştuğuydu. Ayrıca nasıl olurda CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendi döneminde yer alabilmişlerdi. CHP'deyken bu zatlar hangi görev ve sorumlulukta, kimlere bağlı olarak çalışmışlardı. Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından bugüne bu sorular cevabını hala bekliyor.

Gerçi Kılıçdaroğlu katıldığı Sözcü TV programında bu konu kendisine soruldu. Soru yönelten gazeteci Kılıçdaroğlu'na, kendisi döneminde alınıp da, şimdi partiden uzak olan kimi isimleri sıralayarak, kastettiği isimlerin onlar olup olmadığını sordu. Kılıçdaroğlu'da onlar olduğunu söyledi. Aynı gazeteci aynı bağlamda Özgür Özel'i sordu ve Kılıçdaroğlu onu kastetmediğini söyledi. Kılıçdaroğlu bu sözleri arasında, Ekrem İmamoğlu'nun geçmişte FETÖ'nün bir televizyon kanalında çalıştığını hatırlatması da dikkat çekiciydi.