İstanbul'un murat ettiği üstün hizmettir

Cumhur İttifakı'nın merakla beklenen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı adayını Cumurbaşkanı Erdoğan açıkladı.

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun rakibi oldu.

Bir yanda teknokrat bir isim, öte yanda daha çok siyasi kimliğiyle, hedefleriyle anılan bir isim.

Murat Kurum, inşaat mühendisi ve yüksek lisansını kentsel dönüşüm üzerine yapmış bir kent uzmanı. Şehircilik, bilimler arası, birçok bilimin ortak ilgi alanıdır. Teorisiyle, pratiğiyle geniş bir yelpazede birikim ister, ihtiyaç duyar. Murat Kurum bu açıdan hem mesleki birikimi hem mesleki tecrübesiyle şehir yönetimi açısından isabetli seçimdir.

İstanbul'un büyüklüğüyle, dinamizmiyle gecikmeksizin hizmet önceliği, her şeyin üzerindedir. 24 saatlik hizmette aksama, hizmetten yoksunluk, 48 saatlik çabayla karşılanması güç hizmet açığına yol açar.

O yüzdendir ki, İstanbul Belediye Başkanı'nın gecesi-gündüzü İstanbul olmalı. İstanbul'la yatıp onunla kalkmalı. İstanbul aşkı, İstanbul sevdası her şeyden üstün olmalı. Yaz-kış demeden, yağmur-çamur demeden vakti sahada geçmeli, yüreği İstanbul için atmalı.

Kendine değil, kentine çalışmalı, siyasi hesaplar, siyasi hırs ve çekişmeler enerjini İstanbul'dan mahrum bırakmamalı.

"İstanbul'a hizmet için seçildim, İstanbul için varım. Önceliğim İstanbul. Başka bir koltukta gözüm yok" diyebilmeli. Reklamı değil hizmeti, algıyı değil hakikati esas almalı.

Deprem tehdidine karşı, kentsel dönüşümü hızlandırmalı, ideolojik karşıtlıklarla kentsel dönüşüme karşı olanlara, hizmetle cevap vermeli.

Temel atmama töreni değil, temel atma törenleri yapmalı. Başladığı her işi tamamlamalı, söz verdiklerini de mutlaka yapmalı, yapamadıysa hakikati zedelememeli. Başkasının yaptığı hizmetleri kendi yapmış gibi göstermemeli.

Belediyesinde liyakati esas almalı, kendinden önceki yönetimin; deneyimli, birikimli, ideolojik aidiyeti değil, kurum ve hizmet aidiyeti esas olan çalışanlarına kıymet vermeli.

Siyasi polemiklerden uzak durmalı, sataşmalara üstün hizmet anlayışıyla, eserlerle cevap vermeli.