FETÖ mücadelesinde yılmaz savaşçı olmak

FETÖ ihanet şebekesine karşı mücadelede en ufak soğuma, en ufak esneme, en ufak gaflet durumunda bilinmelidir ki, mücadelede başa dönülür.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dediği gibi; örgütün beli kırılmıştır, bataklığı kurutulmuştur ama sivrisineklerle mücadele kararlılıkla sürecektir, sürmelidir. Esasen unutulmamalıdır ki, mücadele ettiğimiz şer şebekesi sadece klasik bir terör örgütü değildir. Aynı zamanda istihbarat ve casusluk şebekesidir. Bu yüzden de kripto yeteneği gelişmiştir. Bununla birlikte fitne üretme ve uygulamaya sokma açısından da donanıma sahiptir. 15 Temmuz'dan sonra ivmelenen mücadelede stratejinin önemi büyüktür. PKK, DEAŞ terör örgütlerine karşı yapılan mücadeleden farklı titizliğin gösterilmesi esastır. Girdiği kabın şeklini alan FETÖ'ye karşı mücadelede virüsle mücadele titizliği esas olmalıdır. Virüs gibi FETÖ'de şer hedefi ülkenin bağışıklığını zayıflatmak ve giderek çökertmektir. Böylece de küresel efendilerinin şer ajandasının gereklerini yerine getirmektir.

Bu yüzdendir ki, FETÖ'ye karşı mücadele stratejik olmalı ve kurumsallaşmalıdır. FETÖ'ye karşı mücadelede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararlılığı, kurumsallaşmalıdır. 15 Temmuz'un 251 kahraman şehidinin kemiklerini hiç kimsenin sızlatmaya ne hakkı, ne haddi vardır.

Devlet kurumlar istihdamda çok büyük titizlik göstererek, idari tasarrufta bulunabilir.

Bu kapsamda göreve iade kararları, kaygı vericidir. Örgütün içinde yer almışların, örgütten tamamen kopmaları çoğu örnekte olduğu gibi mümkün olmamıştır. Yargının karar verirken bu durumu aydınlatabilmesi kolay değildir.

Anayasa Mahkemesi (AYM), internet yayınlarıyla ilgili hazırlanan yasanın; "internet ortamında özel hayatının gizliliğinin ihlal edildiğini iddia eden kişiler, kuruma (BTK) doğrudan başvurarak içeriğe erişimin engellenmesi isteyebilir" hükmünü ve ayrıca suç şüphesi halinde BTK'ya resen içeriğin çıkarılması ya da engellenmesi yetkisi verilmesine yönelik düzenlemeyi iptal etmiştir.

Bu sırada FETÖ'nün sosyal medyada şer faaliyetiyle bilinen "fuat avni" hesabı mavi tık alarak yeniden şer konumuna gelmeye hazırlanmaktadır. Buna göre FETÖ'nün interneti şer alanına çevirebilmek için AYM'nin kararından yararlanması kaçınılmazdır.