Kadın kalbi bin bavula sığmaz

Yine bir kadın bulundu bavulun içinde. Bedeni kesildi, katlandı, bavula yerleştirildi. Yol kenarına atıldı. Bavulun içinde bir kadının bedeni, bedenin içinde o kadının kalbi vardı… Kadınların kalbi bin bavula sığmaz halbuki.

Biri katil, tam yedi erkek, Ayşe Tokyaz'ı yok etmek için iş birliği yaptılar! Para paylaştılar. Meyhanede buluştular. Ayşe'yi değil, bavulu ne yapacaklarını konuştular. Sanki Ayşe çöp poşetiydi, öylesine rahattılar.

Kamera görüntülerindeki o bavula bakarken, aklımda sancılı cümleler.

"Birini sevmek", kadınların içine çekildiği bir tuzak. İletişim yönetimi anlatırken "seni seviyorum" cümlesini, "tuzak cümleler" kısmına koyarım.

Çünkü;

Bir, "seni seviyorum" dediğinizde, sanırsınız ki sonsuza dek seveceksiniz, oysa cümlenin böyle bir iddiası yoktur. Şimdiki zamanı içerir. Sonsuzluk hissi taşımaz ama o hissi verir.

İki, içerisinde güçlü bir talep taşır: "Sen de beni sev!" Birine "seni seviyorum" dediğimizde onun, "ben de" demesiyle yetinmez, cümleyi tamamlasın isteriz: "Ben de seni seviyorum."

Üç, anlamını da pek bilmeyiz. "Seni seviyorum" derken ne demek istiyoruz Bu soru hiçbir zaman tam açıklanamamıştır. Ben, Platon'un, Diotima'ya söylettiği anlama katılırım: "Sevgi kendinde olmayanı istemektir." Beni tamamla.

Ayşe'yi katiline iten neden, güvenle, koruyucu güçle tamamlanmak mıydı

Yoksa -öğretilmiş kadınlık rolüyle- bir erkeğe dadılık yaparak onu değiştirebileceğine inanması mıydı Erkeklerin psikopatlık oranı arttıkça, kadınların erkeklere duygusal destek sağlamak için verdikleri emek artıyor.

Kadın cinayetlerinin önlenemediği toplumlarda, kampanyalarla bitecek bir şey değildir kadın cinayetleri. Tarih boyunca güçlünün tahakkümü altında zayıf olan öldürülüyor, suçlanıyor. Kadın, kafa, ruh ve toplumsal statü olarak güçlenmek ve uyanık olmak zorunda.

Ayşe sosyal medya denen vahşi ormanda karşılaşmış katiliyle. "Nereden bilecektim başıma gelecekleri, adamın alnında mı yazıyor" Evet, alnında yazıyor! Okumasını bilirsen hayatta her şey metindir. Tanıştığınız her insan, üzerinde cümleleri görünen birer kağıttır. Okumayı bileceksiniz.

Bizi okumaktan alıkoyan nedir Cevabı çok. Manyak ve katiller hızla çoğalırken, kadınların okumama lüksü olamaz.

Önce, sosyal medyada "normal"le tanışma olasılığının, samanlıkta iğne bulmaktan çok daha az olduğunu bilin. Diyelim ki tanıştınız, anlattıklarını tanımak için veri kabul etmeyin. Gözleyin. Kaynağı belirsiz bir zenginliğe mi sahip Paranın nereden geldiğini bilmek önemli. Sizi sahipleniyor, yerinize kararlar alarak iktidar mı uyguluyor Maçolar başlarda çekicidir, hayatı kolaylaştırırlar ama sonra, içlerindeki öküz kesinlikle ortaya çıkar.

Şiddete varan davranışları kıskançlıkla, mantıkla açıklamaya çalışmayın.