Sumud Filosu kararlılıkla yoluna devam ederken Hamas ve Gazze halkı, iki yıldır süren soykırıma rağmen direnmekten bir an bile vazgeçmedi. Fakat ABD Başkanı Trump'la soykırım ortağı Netanyahu yeni bir işgal hamlesi yaparak barış planı adı altında bir dayatmayı kamuoyuna açıkladı. Amaçlarının direnişin belini kırıp Gazze'yi bir hamlede yutmayı hedeflediği gün gibi ortada! Güçle alt edemedikleri Gazzeli yiğitleri 'barış' maskesiyle masaya oturtmaya; daha doğrusu mezara gömmeye çalışıyorlar. Arap ülkelerine de bu plana uymayı emrediyorlar. Elbette hepsi isteyerek veya istemeyerek destek verecek zira koltuklarının sigortası olan iki ülke böyle istiyor. Ne 1967 sınırları ne de Gazze'yi diz çöktürecek olan Trump Netanyahu oyunu asla kabul edilemez. Gazze'de oluk oluk akan kanın, paramparça edilen çocukların intikamı alınmamışken, soykırımcı İsrail ve ortağı Amerika'nın sözde barış planını kabul etmek Gazzeli mazlumların kanına basmak olacaktır!
KKTC'DE NELER OLUYOR
Yavru vatan olarak tabir ettiğimiz KKTC'de GKRY ile soy bağı olduğunu düşündüren birtakım sendikacılar Siyonist bir duruşla İslam'a savaş açtı. Şener Elcil ve Selma Eylem denen zevatın kime hizmet ettiği eylem ve söylemlerinden açıkça belli oluyor. 2020 yılında kamuoyuna yansıyan açıklamalarıyla infiale sebep olan sendikacı Şener Elcil, 300 vatandaşımızın şehit olduğu 15 Temmuz hain darbe girişimine 'uydurma darbe' demiş, Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret etmek isteyen KKTC'li çocuklara ise tepki göstermişti. Türk tarihine ve Türklüğe duydukları kin ve öfkelerinin altında nasıl bir sebep yatıyor, onu da belirtelim. Şener Elcil, Anastasiadis tarafından Rum kesimindeki İngiliz Koleji yönetim kurulun atanan ve orada Rum devlet başkanını temsil eden, üstelik kızını da bu okulda okutan Türk görünümlü kökeni belirsiz bir KKTC vatandaşı. Başka söze gerek var mı
Şener Elcil'in fikir yoldaşı Selma Eylem de aynı yolun yolcularından... Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Selma Eylem, çağ dışı olarak nitelendirdiği TEKNOFEST'e karşı çıkan ve tıpkı Çanakkale Şehitliği ziyaretini engellemek için canhıraş savaş veren yoldaşı Elcil gibi KKTC'nin çocuklarını TEKNOFEST'e uzak tutmaya çalışan bir sendikacı! Türkiye'de Mustafa Kemal maskesi takıp her haltı yiyenler gibi bunlar da ekmeğini yedikleri ülkenin altını oyuyor, Türk çocuklarının zihinlerini iğdiş edip Güney Kıbrıs'a asker yetiştiriyorlar. Kıbrıs İrsen Küçük Ortaokulu'nda başörtüsü taktığı için öğrenciyi okula almayan Eylem ve yandaşları, Türk Büyükelçiliği'nin önünde toplanıp 'Buradan defolup gidin' diye bağırmışlardı. Katıldığı programda İngiliz işgalcilere övgüler yağdıran Eylem'in KKTC'deki okullarda başörtüsünün yasaklanması kararına yönelik döktüğü sevinç gözyaşları, 'Zulüm 1453'te başladı' yazan zihniyetin yavru vatanda nasıl vücut bulduğunun net göstergesidir! Tıpkı soyadı kanunuyla Türk ad soyadı alan ekalliyet gibi bu yüzü ve zihinleri kapkara şahıslar da yaşadıkları topraklarda aynı misyonu sürdürüyor. Bu zihniyete dur demek İsrail'e dur demektir. Bunlar misyonları ve çıkarları gereği Türkiye'yi de, KKTC'yi de sırtından vurmakta bir an bile tereddüt etmezler. Bu sorunun çözülebilmesi için KKTC'de acilen Elcil ve Eylem gibi İslam ve Türk düşmanlarının elinden sendika ve dernek başkanlıkları alınmalı, özellikle eğitim alanında bir tek adım dahi attırılmamalı ve en önemlisi de ada kumar ve içki batağına davetiye çıkaran her türlü melanetten ivedilikle temizlenmelidir.