12 Aralık 2025 tarihli yazımdan bir alıntı yaparak bugünkü yazıma başlayacağım:
7 Aralık 2025 günü yayımlanan ve MHP'nin siyaset dağarı ile tarzını tasvir ettiğim "Vehim denen şey" başlıklı yazıma partinin genel başkan yardımcısı ve yazıda adı geçen kişinin (Semih Yalçın) tepki göstereceğini kuşkusuz tahmin ediyordum. Ancak böyle bir dizginsiz tepki beklemiyordum.
Semih Yalçın'a göre Cumhuriyet gazetesi meğer "felaket tellalı, emperyalizm taşeronu, oportünist ve revizyonist" imiş ve benim "solcu yüzüm" tamamen tersine dönmüş imiş. Sözde "entelektüel" Özdemir İnce'nin "çirkin dilli" üslubu "sokak lisanı bile değil, köprü altı üslubu" imiş.
***
Ülkemize gelmesiyle ilgili gazete haberleri MHP'nin kimi "ham" milliyetçilerini pek öfkelendirdi ama Papa 14. Leo, "resmi konuk" sıfatıyla ülkemize geldi. Bu ziyaretle ilgili olarak basınımızdan alıntılar yaparak söz konusu densiz saldırılara cevap vereceğim.
7 Ocak 2026 tarihli gazetelerde "İznik'e turist akını" başlıklı haberler var.
45 bin nüfuslu, kendi halinde, sakin bir ilçe olan İznik son günlerde müthiş bir hareketlilik yaşıyor. ünkü çok önemli bir konuğu ağırlamaya hazırlanıyor. Papa 14. Leo, İznik Konsili'nden 1700 yıl sonra, bugün burada olacak. Bu önemli ziyaret küçük ilçede büyük heyecan yarattı. Trafik 2 katına çıktı, polis denetimi arttı, sıkı güvenlik önlemleri alındı. iniciler ve esnaf, papaya özel eserler hazırladı, oteller yüzde 100 doluluğa ulaştı. Kısacası esnafından turizmcisine tüm İznik hazır, papayı bekliyor.
MS 7'nci yüzyılda Romalılar tarafından inşa edilen ve 1331'de Orhan Gazi tarafından camiye dönüştürülen Ayasofya Cami, İznik'te hem Müslümanların hem de Hıristiyanların ziyaret noktası.
OTELLER YÜZDE 100 DOLDUKafeler, restoranlar da hem kapasitelerini artırmış hem de mönülerini zenginleştirmiş. Otellerdeki doluluk oranı ise yüzde 100'e ulaşmış durumda.
HELİKOPTERLE GELECEK, BAZİLİKADA AYİN YAPACAKİznik Stadyumu'na helikopterle gelmesi beklenen papanın bazilikaya ulaşacağı yaklaşık 2.3 kilometrelik yol güzergâhında da hazırlık yapıldı. Papa, cuma günü 15.30'da İznik Sualtı Bazilikası yakınında dua ayinine katılacak. Burada yapacağı konuşma, Birinci İznik Konsili'nin 1700. yılı nedeniyle ziyaretin en sembolik bölümlerinden biri olarak görülüyor.
İŞTE TÜRKİYE PROGRAMIKatolik dünyasının ruhani lideri Papa 14. Leo, göreve geldikten sonraki ilk yurtdışı ziyaretini Türkiye'ye yapıyor. 27 Kasım-2 Aralık'taki ziyaret, hem Hıristiyan birliği için kritik dönüm noktalarından biri olan İznik Konsili'nin 1700. yılına denk gelmesi hem de programdaki "ilkler" nedeniyle büyük önem arz ediyor.

57