AKP sözcüsü Ömer Çelik

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer elik, gazeteci Ertuğrul Özkök'ün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine tepki göstererek "Cumhurbaşkanımız ile insanlık suçu işlemiş bir diktatörü mukayese etmek zihinsel ve ahlaki bir sefalettir. Cumhurbaşkanımız defalarca milletimizin hür iradesiyle ve demokratik seçimlerle işbaşına gelmiştir" demiş.

Ertuğrul Özkök'ün R.T. Erdoğan hakkında söylediklerini paylaşacak, savunacak değilim. Benim konum AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer elik'in şişkin zihinsel yapısı. İktidar değneğini elinde tutan bu şişkin egonun böbürlenmesine engel olacak değiliz. Ancak "Eee, sonra" deyip sorarız: "Seçildi de ne oldu Şu günlerde kutlanan 25 yıllık saltanatında ne yaptı, neyi başardı" Franco, İspanya belediyelerini tarumar etmedi ama R.T. Erdoğan rejimi gerekçeli-gerekçesiz hallaç pamuğu gibi atmakta ülke belediyelerini.

Dünyanın hayran kaldığı, ABD Başkanı Trump'ın kankası ve övmek için "Ne de dediysem yapıyor" dediği R.T. Erdoğan iktidara geldiğinde dolar kaç lira idi, 25 yıl içinde Türkiye'nin dış borcu ne kadardı, şimdi ne kadar; TC vatandaşları pasaportlarıyla dünyanın kaç ülkesinin sınırlarını geçebiliyor Bir ülkenin baş yöneticinin evrensel itibarı vatandaşlarının dünyada gördüğü itibar kadardır. Pasaportun gördüğü itibar kadardır.

İçişleri bakanı, 31 Mart 2024 seçimlerinden bu yana soruşturma izni verilen toplam belediye sayısının 1048 olduğunu ve bu belediyelerin 472'si AKP'li (yüzde 48), 267'sinin ise CHP'li olduğunu söylemiş. Ama şu sorulara Ömer elik inandırıcı cevap verebilir mi

Neden büyük ihaleler AKP yalakalarına veriliyor Sadece CHP'li belediye mensuplarına karşı neden tutuklu yargılama yöntemi uygulanıyor Bu yöntem neden Cumhur İttifakı için işlemiyor Bunlarla ilgili yargı süreci nedir Kaçına tutuklama verildi Neden muhalif belediye başkanlarına, bürokratlarına, çalışanlarına tarihte görülmeyen bir yöntemle tutuklama emri çıkarılıyor Neden kodes ile AKP'ye iltica arasında tercih yapmaya zorlanıyorlar Muhalifleri AKP'ye ilticaya zorlamanın etik bağlamında adı yağmacılık değil mi Neden hallaç pamuğu muamelesine hedef oluyorlar "Masumiyet karinesi" CHP'li belediyelere neden işlemiyor

Ömer elik, "Cumhurbaşkanımızın siyasi konumunu Franco diktatörlüğü ile benzeştirmek akıl ve izan yoksunluğudur. Bu aynı zamanda millet iradesine dönük ahlaki bir problemdir. Cumhurbaşkanımızın siyasi konumunu Franco diktatörlüğü ile benzeştirmek akıl ve izan yoksunluğudur. Bu aynı zamanda millet iradesine dönük ahlaki bir problemdir" demiş. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile insanlık suçu işlemiş bir diktatörü mukayese etmenin zihinsel ve ahlaki bir sefalet olduğunu söyleyen elik, "Bu çürümüş beyanlar yok hükmündedir. Sadece Türkiye için kötü niyetleri olan kesimlerin itiraflarıdır" diye konuşmuş.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran'dan da eleştirilere tepki gelmiş: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı, milletimizin hür iradesiyle sandıkta defalarca göreve getirdiği demokratik bir lider olmasına rağmen, otoriter rejimlerle ya da diktatörlüklerle aynı zeminde değerlendirmeye çalışmak; siyasi eleştiri sınırlarını aşan, demokratik meşruiyeti ve milli iradeyi hedef alan çarpık bir anlayışın tezahürüdür. Gazete manşetleriyle hedef gösterilen, siyasi yasaklarla önü kesilmeye çalışılan, kapatma davalarından darbe teşebbüslerine kadar pek çok antidemokratik girişime maruz kalan sayın cumhurbaşkanımız, tüm bu süreçlerden yalnızca milletimizin güçlü desteği ve demokratik iradesi sayesinde çıkmıştır. Bugün aynı çevrelerin farklı söylemler ve benzer yöntemlerle siyasi mühendislik yapmaya, millet adına karar vermeye ve siyasi ömür biçmeye kalkışmaları; vesayetçi reflekslerin hâlâ terk edilemediğini açıkça göstermektedir. Demokrasilerde meşruiyetin yegâne kaynağı millettir. Türkiye'de kimin ülkeyi yöneteceğine, kimin görevine devam edeceğine ya da görevden ayrılacağına; köşe yazıları, siyasi temenniler, dış yönlendirmeler veya vesayet odakları değil, yalnızca aziz milletimizin sandıkta tecelli eden iradesi karar verir. Bu temel hakikati görmezden gelen her yaklaşım milletimizin iradesine yöneltilmiş bir saygısızlıktır"