Fıkra bu kadar...

İsrail-Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi, Türkiye'ye karşı yeni birleşmediler, zaten uzun zamandır birlikteler.

Bu son buluşmalarında imzaladıkları askeri iş birliği anlaşması komik.

Türkiye NATO üyesi bir ülke, İsrail ve Rum Kesimi NATO üyesi değil.

Bir savaş çıksa ittifak koşulları gereği Yunanistan Türkiye'nin savunmasında görev almak zorunda, diğerlerinin değil.

Güney Kıbrıs Rum Kesimilideri Nikos Hristodulidis, İsrail Başbakanı Binyamin NetanyahuveYunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis

Tek komik unsur bu değil elbette.

Türkiye'yi durdurmak adına 2 bin 500 kişilik bir güç oluşturmaya karar vermiş bu üçlü.

Hani ya hiç dayak yemedin ya da sayı saymayı bilmiyorsun denir ya, bu da tam öyle bir hesaplamanın sonucu.

İsrail, Türkiye karşısında yanına iki koltuk değneği arıyordu, sonunda buldu.

Değneklerden birisi Güney Kıbrıs, Ada'dan Türk askeri çekilsin derken, ülkesine yabancı ülkelerin askerlerini dolduran birinin yönettiği alan.

Larnaka Havalimanı'nı MOSSAD denetimine sunan değişik bir karakter Rum Lider.

Atina'da ne hükümette ne de medyada tek bir seveni ya da güveneni yok, resmi politika gereği destekliyorlarmış gibi davranıyorlar.

Güney Kıbrıs'ta yayımlanan Simerini gazetesinde "Kıbrıs Rumları, ezik, teslimiyetçi, ahlaki ve ulusal olarak yozlaşmış bir halktır, yenilmiş zihinler ve yozlaşmış politikacılar tarafından alay edilmeye aşağılanmaya, satılmaya, dalga geçilmeye ve küçümsenmeye tepki vermeden hatta isyan etmeden tahammül ederler" diye yazdı Savvas Iakovidis.

Başpiskopos durur mu, o da konuştu bu hafta, Kuzey'e geçen Rumları yerin dibine sokan cümleler kurdu. Kıbrıs Rum Toplumu'nun yolsuzluk, çöküş ve kaos içinde olduğunu söyledi.

Her ikisi de Türkiye karşıtı olan ama başlarındaki İsrail aparatına da güvenmeyen iki isimden gelen iki açıklama.

★ ★ ★

Atina'da da İsrail ile iş birliği sorgulanmaya başlandı.

Yunanistan'ın onurlu halkı, gemilerdeki İsrail askerlerini limana indirmediği sırada Yunan polisi devreye sokulmuştu.

Tüm Avrupa Birliği'nin Gazze'deki soykırım nedeniyle İsrail'e mesafe koyduğu dönemde Tel Aviv'den silah alma anlaşmasını yapan Yunanistan Hükümeti'ne karşı ülkeden aklı başında sesler yükseliyor.

İsrail menfaatleri için Türkiye ile çatışmaya yaklaşmak doğru değil diyor o sesler ama duyan yok.

Başbakan Miçotakis, 2026'ın ilk çeyreğinde beklenen Türkiye ziyaretini gerçekleştirecek.

Türkiye ile sorunları olan bağımsız bir Yunanistan Başbakanı olarak, iyi niyetle karşılanır ve diyalog kapısı açık tutulur ama İsrail'in koltuk değneği olmuş bir Yunanistan Başbakanı Ankara'da ne kadar sıcak karşılanır, bunun üzerinde düşünülmesi lazım.