Almanya'da aşırı sağcı ve ilk seçimlerde birinci parti olması beklenen AfD'nin kapatılması için yapılan çağrılar giderek artıyor.
Cumhuriyetçi Avukatlar Birliği'nin bu çağrısına destek veren avukat sayısı bin 51 oldu.
Bu kişiler arasında çok sayıda hâkim ve savcı da var.
Çağrı, Federal Meclis ve Federal Hükümeti, AfD'nin anayasaya aykırılığının tespit edilmesi ve partinin yasaklanmasının sağlanması amacıyla Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunmaya davet ediyor.
Hayat ne garip, bundan 10-15 yıl önce, Berlin, Türkiye'ye parti kapatma davalarıyla ilgili parmak sallar, silah ambargoları uygulardı.
Şimdi Türkiye'nin terörü 3. ülkeleri karıştırmadan çözdüğü, Meclis'te yasal adımların atılmaya başlandığı bir dönemde Almanya parti kapatmayı tartışıyor.
Katz kendini yok ediyor...
Türkiye'ye yönelik sosyal medya üfürmelerinin bir numarası, İsrail Savunma Bakanı Katz, başında olduğu İsrail Ordusu tarafından istenmeyen adam durumuna geldi.
Jerusalem Post başyazısında, görevdeki generallerin, Katz'ın siyasi tiyatrosundan daha fazlasını hak ettiği başlığını attı.
Hikâyeyi baştan anlatayım, seçimler öncesinde İsrail Savunma Bakanı Katz, Kanal 14'te bir televizyon programına katıldı.
Programda, Batı Şeria'daki yerleşimci şiddetiyle mücadele eden İsrail Ordusu'ndan bir generalin adı üzerinden bir tartışma yürütüldü.
Savunma Bakanı'nın görevdeki bir generalin değiştirilmesini kamuoyu önünde tartışması, bu tartışmanınişgalcilerin şiddetine karşı verilen mücadeleye dair şikâyetlere bağlanması büyük tepki çekti.
Katz, işgalcilerden oy alayım derken, başında bulunduğu orduyu rahatsız etmeyi başardı. Şimdi İsrail kamuoyu, Merkez Komutanlığı gibi önemli bir görevde bulunan birisinin bir bakanın, bir televizyon panelinin veya bir baskı grubunun siyasi isteklerini yerine getirmek için görevlendirilmediğini haykırıyor.
Jerusalem Post'taki başyazının sonu şöyle bitiyor: "İsrail'in zaten yeterince ciddi sorunu var, bakanların birkaç dakikalık alkış için yeni sorunlar uydurmasına gerek yok. Bu, olması gerekenden çok daha ileri giden utanç verici bir seçim manevrasıydı. Daha büyük endişe ise bunun sadece başlangıç olabileceği."
Katz'ın dilinin başına bela olacağı belliydi, şimdi bu ayıbını kapatmak için yine Türkiye'ye saldıracaktır ama onun arkasından gidecek bir ordu da yok artık.
Zavallı Katz...
Türkiye'nin denizaltı gücünün maliyeti...
Yunanistan'da siyaset tamamen seçime odaklanmış durumda.
Başbakan Miçotakis anketlerde halen birinci sırada ama Yeni Demokrasi'den ayrılan eski Başbakan Samaras'ın kurduğu partinin ulaşacağı oy oranı tek başına iktidar konusunda önemli bir parametre olacak.

32