Hiç şüphem yok; yarın oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisi nefes kesecek. Evet Beşiktaş yaptığı transferlerle toparlandı. Sergen hoca şu an tam istediklerini yaptıramasa da, iyiye doğru takımını götürüyor.
Derbi maçlarda hocanın sistemi her zaman tutuyor. Geçen sezon bile Beşiktaş en kötü zamanında bu büyük maçlardan hep zaferle ayrıldı. Bir de yarın kendi sahası ve seyircisi önünde oynayacağını eklersek, tribünlerin de desteğiyle mutlaka çok iyi bir maç çıkartacaklar.
Bunun yanında Galatasaray ise kadro olarak Beşiktaş'ın çok üstünde. Forvetlerine bakıyorsun Barış Alper, Leroy Sane önlerinde Victor Osimhen. Forvet arkası Gabriel Sara. Orta sahada Lemina, Torreira. Bunlar sarıkırmızılıların daha ağır bastığı mevkiler. Diğer bir avantajı oturmuş takım olması... Büyük maçlarda 'biz puan alacağız' diye sahaya çıktıkları zaman başarılı oluyorlar, istediklerini elde ediyorlar. Bu da bir gerçek.
Kalede Uğurcan bugün Türkiye'nin üç direk arasındaki en iyi ismi. İki tane bek sağda Sallai ya da Boey ile solda Jakobs. Stoperler Sanchez ve Abdülkerim. Oturmuş, mükemmel bir takım. Beşiktaş ne yapacak Daha çok koşup, daha çok mücadele edecek, rakibine top yaptırmamaya çalışacak.
O kadar eminim ki; iki takım futbolcuları da maçı kazanmak için her şeylerini ortaya koyacaklar. Şunu da unutmayalım, derbinin skoru ne olursa olsun, bu maç şampiyonu belirlemeyecek. Tabii burada bütün iş hakeme düşüyor.
Bu iki iyi takımın buluşmasını çorbaya mı çevirecek, yoksa iyi futbol oynasınlar diye yardımcı mı olacak Pozisyonlarda adaletli düdük çalacak mı Bu çok önemli. Bilhassa VAR hakemleri son haftalarda çok büyük hatalar yapıyor. Benim bütün tedirginliğim her iki takımın aleyhine veya lehine doğru kararlar verebilecekler mi
Bunları konuşmamız bile abes ama maalesef yaşadıklarımız bize eleştiri hakkı veriyor. Bunun dışında, hangi takım kazanırsa kazansın galibiyeti hak ediyorsa bize alkışlamak düşer. Yeter ki hakemler skora etki etmesin.
Gençler transfer edilmeli
Ülkemize o kadar çok yabancı futbolcu transfer ediliyor ki, bunların kimi başarılı kimi de başarısız oluyor. Genç futbolcular transfer edildiğindeyse hem kulüp çok fazla para ödemiyor hem de taraftarın takımına bakış açısı değişiyor.

22