Zamanla geçer diyeceğiz ama geçmeyecek. Düzelir bu insanlar, ders alır diyeceğiz, asla değişip ders almayacaklar.
Ve biz maalesef felaketler yaşadıkça, o felaketleri görmezden gelip kendine fırsat yaratmaya çalışan tipleri daha çok görmeye başlayacağız.
Bursa yangınlarında tıpkı önceki yangınlarda olduğu gibi sosyal medya canavarlarını gördük. Bir kız aldı alevleri arkasına, şarkı eşliğinde paylaşım yaptı.
Bir başka şuursuz, itfaiye kıyafeti girip 'yangın söndürme makyajı' videosu çekti.
Kız dalga geçer gibi "Haydi sizinle yangını söndürmek için makyaj yapalım" diyor. "Ee sonuçta birçok insanın hayatı bana bağlı" cümlesini kurarken rujunu sürüp rimelini falan çekiyor.
Merak ediyorum bu kızın arkadaşları, anne babası, kardeşi hiç utanmadılar mı böyle biriyle yakın oldukları için.
Bu öyle zaman geçtikçe unutulacak bir olay değil!
Bu zihniyetteki insanlar can vermek üzere olan birini kurtarmak yerine gidip yanına video çekip paylaşım yaparlar, o kadar eminim.
İşte sosyal medya bizi bu açıdan çok zehirliyor. Zamanla düzelecek mi sanıyorsunuz Hayır, hayır! Aksine daha kötüye gidecek. Bu konuda sinirlerimizi zıplatacak bir kuşak yola çoktan çıktı çünkü.
Yıldızlı menü Alaçatı'da
İstanbul-Bebek'te sadece 24 kişilik bir restoran var: Michelin yıldızlı bir 'omakase' restoranı olan Sankai by Nagaya.
'Omakase' Japoncada 'size bırakıyorum' demek... Bize uygun bir konsept aslında. "Sendeyim şefim" gibi cümleler kurarız biz de ara sıra. Ünlü şef Yoshizumi Nagaya'nın imzasını taşıyan yaz menüsü, 1-2 Ağustos'ta Alaçatı Warehouse by The Stay'de olacak.
Stay özellikle yaz günleri böyle etkinlikler yapıyor. O özel gecelerde bölgenin ürünleri kullanılıyor genelde.
Sankai akşamında da Ege balıklarıyla hazırlanan 'yıldızlı' menüler olacak sofrada.
Bence kaliteli bir hafta sonu alternatifi.
Fotoğraftan duygu analizi
Murat Boz'un rap'çi Poizi ile yaptığı yeni şarkı "Yapar Mısın" geçen hafta çıktı piyasaya. Şarkı daha çok Poizi'nin aslında ama Murat Boz da ismini koymuş sonuçta. Neyse...
Son dönemlerin en eğlenceli, beni günlerdir güldüren şarkı tanıtımıydı.
Sık sık gittikleri Alaçatı Boop'ta geçmişler DJ setinin arkasına, şarkıyı birlikte söylüyor Murat Boz ve arkadaşları.
Hasan Can Kaya, İbrahim Büyükak, Rıza Kocaoğlu falan var.
Ama tek tek incelenmelik surat ifadeleri var hepsinin.
Hasan Can Kaya: "Allah'ım herkes bizi çekiyor. Neden çekiyorlar! Hiç sevmediğim işler. Şu şarkı bitse de evime gitsem."