Tura uçtu

Ligde zirvenin uzağında kalan Kartal, kupada yarı finalist oldu. Evinde Konyaspor'u ağırlayan Santos'un ekibi turu rahat geçti. Ligde kalma mücadelesi veren zayıf rakibi önünde zorlanmayan Siyah-Beyazlılar; hafta sonundaki derbi öncesi moral buldu. Sözleşme yenileme görüşmeleri yeniden başlayan Salih ve Cenk'in turu getiren isimlerin olması da, geceye ayrı not olarak düştü. Konyaspor, kupa dışı kalmaktan kurtulamadı.

Haberin Devamı

Fazla sıkmadı

Beşiktaş ilk dakikadan itibaren kontrolü hiç elden bırakmadı. Oyunu istediği gibi yönlendirdi. Her geçen dakika baskısını artırdı. Santos; Cenk ve Aboubakar'ı kulübede başlattı. Bu da forvet hattında Semih'in yalnız kalmasına sebep oldu. Genç oyuncu sıkı markajdan kurtulamadı. Tribünlerin de, desteği ile artan abluka; 32'de skora yansıdı. Muçi'nin kaleciden dönen topunu Salih boş kaleye bıraktı. Öne geçen Kartal, iyice rahatlayıp devreyi önde kapamasını bildi. Bu yarıda rakip Konyaspor, etkisiz kaldı.

Cenk devreye girdi

İkinci yarı konuk ekibin kontra denemeleri vardı. Cenk, Gedson'un ortasında attığı kafa golü ile turu garantiye almış oldu. Portekizli hoca, derbi maçı düşünüp hamleler yaptı. Farkın artması ile havlu atan Konyaspor, maç bitse de, gitsek havasına kapıldı. Son bölümde skoru tutan Kartal, ligden sonra kupada da, rakibini devirmesini bildi. Futbol fazla tatminler olmasa da, sonuç taraftarları mutlu etti. Beşiktaş, yarı finaldeki rakibi Ankaragücü'nü beklemeyegeçti.