Kupaya sarıldı

Ligde zirvenin gerisinde kalan Beşiktaş, tüm ağırlığını kupaya verdi. Eski hocası Sergen Yalçın'ın takımı karşısında geri düşen Beşiktaş, pes etmedi. İkinci yarı oyuna giren Muleka; turu getiren isim oldu. Antalyaspor, gücü ölçüsünde mücadele etse de, kupaya veda etmekten kurtulamadı. Sıkıntılı anlar yaşayan Santos, maç sonu gülen taraf oldu.

Haberin Devamı

Savunma seyretti

Bozuk saha zemini her iki takımın da oyununu olumsuz etkiledi. Top kontrolü zorlaştı. Teknik oyuncuların etkinliği azaldı. Fizik gücünün öne çıktığı maç ortada başlayıp, öyle devam etti. Karşılıkla atak denemeleri yapıldı. 30'da Antalyaspor öne geçti. Ceza alanı içindi boş kalan Bytyqi defansın bakışları arasında uzak köşeyi gördü: 1-0. Bu yarıda öne çıkan isim olmadı. Rashica ve Gedson'un istekli oyunu orta alanda yetersiz kaldı. Cenk ile genç Semih kopuk kaldı. Güney ekibi, kendi sistemi içinde takım oyununu öne çıkarmak için mücadele verdi.

Muleka fark yarattı

Hamle oyuncusu olarak ikinci yarı görev yapan Muleka, forvet hattına hareket getirdi. İstekli oyunu ile rakip savunma hattını rahatsız etti. Nitekim Rashica'nın ortasında kafa golü ile skora denge getirdi: 1-1. Kartal, 71'de bulduğu skor ile panik halinden uzaklaştı. Tur için gol kovalarken, geride açıklar da verdi. Son bölümde temkinli futbol öne çıktı. Maç uzatmaya gitti derken, yine Muleka sahne aldı. Siyahi oyuncu, Cenk'in şık pasında kaleciyi geçip turu getiren golü attı: 1-2